Veluvine Nunspeet – Bezoek zaterdag 8 juli de presentatie van de Nunspeetse Zingdag!

Bezoek zaterdag 8 juli de presentatie van de Nunspeetse Zingdag!

Op zaterdag 8 juli vindt de Nunspeetse Zingdag plaats. Een speciale dag waarbij regionale amateurzangers, samen met 4 zangers van het Nederlands Kamerkoor en onder leiding van dirigent Klaas Stok, gaan werken aan een aantal psalmen uit ‘150 Psalms’. De ingestudeerde psalmen zullen aan het eind van de dag ook gezamenlijk ten gehore worden gebracht in een openbare presentatie in de Rabozaal van Veluvine. Vrienden, familie en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om rond 16:00 uur te komen luisteren naar deze samenzang. De toegang is gratis.

Psalmenproject Nederlands Kamerkoor 2017 Tijdens zijn 80-jarig jubileum presenteert het Nederlands Kamerkoor een uniek jubileumprogramma: in twee dagen alle 150 psalmen door 150 verschillende componisten, uitgevoerd door vier koren: The Tallis Scholars, Det Norsk Solistkor, The Choir of Trinity Wall Street en natuurlijk het Nederlands Kamerkoor zelf.

Nunspeetse Zingdag Op zaterdag 8 juli zijn amateurzangers van harte welkom in Veluvine, om samen met 4 zangers van het Nederlands Kamerkoor en onder leiding van dirigent Klaas Stok te werken aan een aantal psalmen uit 150 Psalms en deze aan het eind van de dag ook uit te voeren. De 4 zangers die naar Nunspeet zullen afreizen zijn Mariët Kaasschieter, Åsa Olsson, Stefan Berghammer en Jasper Schweppe.

Leo Samama, componist en muziekwetenschapper, komt op de Zingdag vertellen hoe hij de composities van 150 verschillende psalmen heeft geselecteerd en licht de mooiste composities toe.

Meedoen is nog mogelijk! ​U kunt zich nog inschrijven voor de Nunspeetse Zingdag via de website van Veluvine www.veluvinenunspeet.nl of aan de kassa van Veluvine (op werkdagen geopend tussen 9 en 17 uur).

De dag begint om 9.30 uur en eindigt met de gezamenlijke prestentatie in de Rabozaal van Veluvine. Kosten bedragen €45,- pp inclusief koffie/thee en een lunch.

Deze Zingdag wordt mede mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds. Door deelname aan deze dag steunt u het project 150 Psalms!

Meer informatie over het programma en de te zingen psalmen is te vinden op de website van Veluvine www.veluvinenunspeet.nl.