veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – Daniël Lohues speelt in uitverkocht Veluvine!

Daniël Lohues speelt in uitverkocht Veluvine!

 Daniël Lohues bracht op 2 maart jl. zijn nieuwe studio-album ‘Vlier’ uit. Het album verschijnt als cd en vinyl-uitgave en digitaal als download en stream. 7 februari is de gelijknamige theatertour van meer van zestig voorstellingen door heel Nederland van start gegaan. Op donderdag 5 april staat Daniël Lohues in een uitverkocht Veluvine!

 Het nieuwe album is een verzameling liedjes geworden waar onderwerpen als reizen en thuiskomen, verloren liefdes, Nedersaksisch Nederland, religie, vriendschap en familie voorbijkomen. In de taal van zijn geboortegrond worden relativering, verlangen en hoop bezongen in puntige en doortimmerde songs. “Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummers.”, aldus Daniël Lohues.

De eerste single getiteld ‘Volle maone’ beschrijft een droom waarin Cleopatra en Caesar in het maanlicht bij de zee staan. Het liedje is inmiddels volop te beluisteren op de Nederlandse radio.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe onder meer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland en een Buma Award voor zijn album ‘Moi’.

nederland, erica, 21-02-2017
foto reyer boxem
daniel lohues