veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – NJO Muziekzomer

De samenwerking tussen Veluvine Nunspeet en de NJO Muziekzomer staat al jaren garant voor veel bijzondere concerten. Ook deze zomer, tussen 5 en 19 augustus, staan wederom diverse getalenteerde musici in topvorm voor u klaar op de bühne van Veluvine! Van kwartet tot nonet en van dansvoorstelling tot een op De Stijl geïnspireerd programma, het is allemaal te bewonderen in Nunspeet.

De aftrap van het Muziekzomerprogramma in Nunspeet is zoals vanouds de Veluvine Fietstocht. Verschillende ensembles laten zich van hun beste kant horen op drie locaties. Zowel fietsen als lunchpakketjes zijn verkrijgbaar: alles is geregeld voor een muzikaal én sportief dagje uit. Eenmaal bijgekomen van de fietstocht staat een aantal dagen later het prachtige negenkoppige Intercontinental Ensemble klaar met onder andere een bewerkte versie van Beethovens Tweede Symfonie.

Het ensemble Pulse Wave neemt u mee op een muzikale reis door het verleden, met verschillende werken die geïnspireerd zijn door de Tweede Wereldoorlog, in zowel tekst als muziek. Natuurlijk is ook aan de kleintjes gedacht: de komische familieopera De Toverfluit (6+) is een uitje voor het hele gezin. Deze verkorte klassieker vertelt het romantische en spannende verhaal van Tamino en prinses Pamina op humoristische wijze, met de bekende muziek van Mozart als leidraad.

Elk jaar selecteert het NJO een young artist in residence die een eigen programma mag samenstellen. Dit jaar is de eer aan celliste Ella van Poucke, die de droom koesterde het podium te delen met haar broer Timothy, danser bij Het Nationale Ballet. In Young Artist in Dance grijpen zij die kans en schitteren ze samen, met muziek van Pärt, Bach en Schnittke. Topchoreografe Wubkje Kuindersma ontwikkelde speciaal hiervoor de choreografieën Eye to Eye en Oog in Oog.

Het NJO bestaat 60 jaar, en ook de kunststroming De Stijl viert een jubileum: al 100 jaar lang hét visitekaartje van de Nederlandse kunst. Met een NJO bigband staat dirigent Bas Wiegers in Veluvine. Zij brengen een uniek, door De Stijl geïnspireerd programma met werken van onder anderen Louis Andriessen en Kurt Weill, vol elementen van de boogiewoogie, disco en andere muzikale verrassingen.

Kaarten voor alle concerten zijn verkrijgbaar via www.muziekzomer.nl, www.veluvinenunspeet.nl en de kassa van Veluvine.

NJO Muziekzomer De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het NJO: Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan 60 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen.