veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet opening culturele seizoen op 12 september

Opening culturele seizoen Veluvine op 12 september

Op woensdagavond 12 september opent Veluvine Nunspeet de start van het nieuwe culturele seizoen met een Previewavond in de Rabozaal.  Zo zullen in een programma van ca 1,5 uur diverse amateur- en professionele optredens worden verzorgd en zijn er gesprekken met de makers van grote theaterproducties. De avond start om 20:15 uur en is gratis toegankelijk voor een ieder die geïnteresseerd is in het nieuwe theater- en culturele programma van Veluvine. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of online.

Programma seizoen 2018-2019 zeer goed ontvangen
Het nieuwe programma dat sinds medio mei in de verkoop is, is zeer goed ontvangen. Zo lopen de kaarten voor de populaire voorstellingen van bv cabaretier Richard Groenendijk (11 april 2019) en de blues show van Johan Derksen (27 oktober 2018) al heel goed  Maar ook grote internationale producties zoals de Ierse kerst dansshow van Rhythm of the Dance (6 december) en het Zwanenmeer van het Royal Moscow Ballet (16 maart 2019) zijn in trek dit seizoen.

Uniek in de Regio: Fay Claassen en Jazzorchestra of the Concertgebouw.
Ook dit seizoen heeft Veluvine een zeer bijzondere productie weten te strikken. Het fantastische 17 koppige Jazzorkest van het Amsterdamse Concertgebouw komt samen met Edison Winnares Fay Claassen op zaterdag 29 september naar Veluvine. Een prachtige muzikale show waarin Fay de mooiste Nederlandse muzikale pareltjes van bijvoorbeeld Ramses Shaffy, Doe Maar en Herman van Veen ten gehore zal brengen. Een uniek concert dat verder niet in de regio geboekt staat!

Kortingsaktie voor (nieuwe) vrienden!
Veluvine is op zoek naar nieuwe Vrienden. Vrienden steunen namelijk de culturele activiteiten van Veluvine en hebben extra voordelen. Wordt u op 12 september tijdens de previewavond Vriend van Veluvine dan ontvangt u naast de extra Vrienden voordelen ook 10% korting op de kaartjes die u deze avond koopt. Vriend worden kan al vanaf € 25,00 per jaar. De kortingsactie op kaartjes geldt ook voor de bestaande Vrienden van Veluvine. Deze actie is alleen geldig op 12 september tussen 19.30 -22.00 uur en alleen aan de kassa van Veluvine.

Kaartverkoop
Kunt u 12 september niet aanwezig zijn bij de Previewavond dan zijn kaarten voor films en theatervoorstellingen ook verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de (film)voorstelling.

_________________________________________________________________________________

 

Filmhuis Veluvine: Phantom Thread

Vrijdag 14 september 2018, aanvang 20.00 uur

1e film van het seizoen

Op vrijdag 14 september draait de film ‘Phantom Thread’ in Filmhuis Veluvine.

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock en zijn zus vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit.

Met: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville en Vicky Krieps
Genre: Drama, Romantiek

Kaarten kosten € 9,00 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

 

Opening van bijzondere expositie in Veluvine door wethouder Storteboom

Wethouder Marije Storteboom opende onder flinke belangstelling op zaterdag 1 september een bijzondere expositie in Veluvine.

Naast de kleurrijke schilderijen van Petra Wopereis (Ermelo) en de handgevormde keramiek van Ineke Moes (Apeldoorn), waren er ook werken van René Wagemakers te bewonderen. Deze laatste expositie is aangeboden door de Gemeente Nunspeet, met toestemming van de kunstenaar zelf. Wagemakers woonde en werkte, tot zijn vertrek naar Californië in 1980, in Nunspeet. De (verkoop)expositie bevat vooral aquarellen en tekeningen.

De feestelijke opening van deze eerste expositie in het nieuwe culturele seizoen werd muzikaal omlijst door ‘Blue 4 you’.

Expositieperiode

Men kan deze expositie bezoeken tijdens openingstijden van Veluvine. De exposities in de Lentink de Jonge Zaal zijn niet te bezichtigen indien de zaal verhuurd is. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren of de zaal beschikbaar is, dat kan via 0341 – 442000.