veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – Opening expositie Marga Simons en Vrije Academie Nunspeet

Opening expositie Marga Simons en Vrije Academie Nunspeet

Onder grote belangstelling is op vrijdag in Veluvine de expositie van Marga Simons en de deelnemers van de Masterclass van de Vrije Academie Nunspeet geopend. Deelnemers van de Vrije Academie zijn: Joke Beens, Anneke Bonestroo, Etie van Noort, Tineke van de Rhee en Emilie van Willigen.

Na ontvangst met koffie en muziek werd de bijeenkomst geopend met een korte introductie. Daarna vertelde Marga Simons over haar werk, inspiratie, materialen en manier van werken. Marga werkt met verschillende materialen: naast het bewerken van diverse steensoorten maakt zij haar beelden ook in keramiek en brons. Ze laat zich inspireren door het observeren van mensen, dieren en andere natuurlijke vormen. Op zoek naar beeld en gevoel zijn haar beelden soms abstract, maar veelal ook figuratief. Haar streven naar harmonie van materialen, vormen en expressie is duidelijk terug te vinden in haar beelden die vaak een hoog aaibaar gehalte hebben.

Vervolgens kreeg Gerben Koldijk uit Amersfoort, professioneel kunstenaar en docent aan de Vrije Academie, het woord. Hij legde het doel en het belang van de ‘masterclass’ uit. Een manier om, na het behalen van het eindcertificaat van de Academie, door te gaan met het verder ontwikkelen van een eigen stijl. Dit is onder begeleiding van diverse gastdocenten (nationaal en internationaal) en Gerben zelf. Tenslotte, na het uitdelen van bloemen en wijn aan de exposanten en muzikanten, werd de expositie geopend en kon iedereen het getoonde werk bekijken. De expositie is t/m 3 januari 2018 te zien in de Academiezaal van Veluvine. U kunt de exposities niet bezichtigen als de zaal verhuurd is. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren of de zaal beschikbaar is, via 088-850 77 66.

SONY DSC