veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – PRESENTATIE NIEUW THEATERSEIZOEN VELUVINE – zaterdag 13 mei

PRESENTATIE NIEUW THEATERSEIZOEN VELUVINE – zaterdag 13 mei

Film: I, Daniel Blake – vrijdag 12 mei om 20.00 uur – € 9,00 incl. drankje

Paulien Cornelisse:  Om mij moverende redenen (try-out) – zaterdag 13 mei om 20.15 uur – € 15,00 incl. drankje

***

Presentatie nieuw programma Veluvine seizoen 17/18

Op zaterdag 13 mei, na afloop van de voorstelling van Paulien Cornelisse, wordt de nieuwe theaterbrochure 2017-2018 van Veluvine feestelijk onthuld door Paulien. Dit moment is eveneens het startschot voor de kaartverkoop, zowel aan de kassa als online. De kassa is deze avond extra lang geopend voor de snelle beslissers die verzekerd willen zijn van de beste plaatsen voor hun favoriete voorstelling(en). Uiteraard kunnen de kaarten ook online worden besteld.

Het nieuwe seizoen bestaat uit een gevarieerd aanbod met herkenning, nieuwe namen, avontuur, gezelligheid, véél jeugd, lokale helden en special events. Met namen als Eric Corton, Ali B, The Blues Brothers en Tania Kross  verwennen we Nunspeet en omgeving weer met een fantastisch cultureel programma!

Ambassadeurs voor megaklus
Vanaf maandag 15 mei worden de brochures in Nunspeet en omstreken verspreid door onze ambassadeurs. Veluvine is nog op zoek naar enthousiaste inwoners die in de week van 15 mei het nieuwe programmaboekje willen verspreiden in de gemeente Nunspeet.

Veluvine beloont haar verspreiders/ambassadeurs met 2 vrijkaarten voor een theatervoorstelling van o.a. Ali B, Brandweerman Sam en The Blues Brothers. Aanmelden kan via receptie@veluvinenunspeet.nl.

***

I, Daniel Blake

Op vrijdag 12 mei draait de film I, Daniel Blake in Veluvine. Nadat Daniel door een hartaanval afhankelijk is van een uitkering, probeert hij samen met Katie een weg te vinden door het bureaucratische systeem. De avond start om 20.00 uur en kost € 9,00 inclusief drankje.

I, Daniel Blake
De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug…

Met: Dave Johns, Hayley Squires e.a.
Regie: Ken Loach
Genre: drama
Leeftijd: AL
VK – 2016 – 97 minuten

***

Paulien Cornelisse

Om mij moverende redenen (try-out)

Op zaterdag 13 mei speelt Paulien Cornelisse met haar voorstelling Om mij moverende redenen in Veluvine. Dit is de laatste voorstelling van het theaterseizoen 16/17 en wordt daarom afgesloten met een feestelijke presentatie van het nieuwe seizoen 17/18! De voorstelling begint om 20.15 uur en kost € 15,00 inclusief een drankje.

Om mij moverende redenen
Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? En hoe verhoudt de wens tot het hebben van groene vingers tot het daadwerkelijk hebben van groene vingers? In haar vierde voorstelling, ‘Om mij moverende redenen’, zal Paulien in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven gaan kijken. Over wat je kunt zien maar niet wilt zien. Over wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen. Over wanneer je gaat bewegen, en waarom.

Paulien Cornelisse won de Neerlands Hoop Prijs voor ‘Dagbraken’, en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’. Verder is ze schrijfster van de bestsellers ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘En dan nog iets’, en ‘De verwarde cavia’.

Kaartverkoop Veluvine
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen bij de receptie van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.