veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet programma 2e week 2019

Filmhuis Veluvine:

 ‘Darkest Hours’ film over het leven van Winston Churchill.

Vrijdag 11 januari 2019, aanvang 20.00 uur

Geregisseerd door Joe Wright
Met Gary Oldman, Kristin Scott Thomas en Lily James

‘Darkest Hour’ werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen dat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.

Kaarten kosten € 9.25, inclusief drankje.
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

 

Theater Veluvine:

 ‘Cabaretpoel; jong en aanstormend cabaret talent in Veluvine!

Vrijdag 11 januari 2019, aanvang 20.15 uur

In De Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel is een initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.

Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Op deze avond spelen:

Sanneke van der Meulen won de juryprijs Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017 Sanneke is al op jonge leeftijd verliefd op muziek en cabaret. Ze zingt in bands, speelt piano en schrijft eigen liedjes. In haar voorstelling “Angstzweet” gaat zij de strijd aan met al haar angsten. Met deze voorstelling studeerde ze in 2016 af aan de Koningstheateracademie.

Bonusmateriaal won de publieksprijs Utrechts Cabaret Festival 2017. In een vlot tempo wisselen Roy Hoogervorst en Anna Charnock de hilarische, herkenbare muizenissen van het dagelijkse leven elkaar af. In slechts 30 minuten ziet u geraffineerd slapstickcabaret, waarvan men na afloopt denkt: Hou op met me.

Luuk van der Vaart won de publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2017. Hij wist al vroeg waar zijn passie lag: de humor. Hij bestudeerde de theoretische kant tijdens zijn studie theaterwetenschap en trad daarnaast op als stand-up comedian. In “Op en Af” vertelt Luuk over het theater, over zichzelf en wat hem bezig houdt. Zo vraagt hij zich af: hoe vertegenwoordig je een generatie die zich kenmerkt door individualisering?

Remy Evers zal zijn ideale wereld aan u tonen. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement zijn de meest passende woorden bij deze cabaretier. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Laat uzelf verrassen door het talent van de toekomst. Wie weet ziet u wel de toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van ’t Hek. In ieder geval ziet u vier keer iets nieuws!

Kaarten kosten € 15,50, inclusief drankje.
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

 

Theater Veluvine:

Uitverkocht Nieuwjaarsconcert van het Gelders Fanfare Orkest in Veluvine

Zaterdag 12 januari 2019

Het concert is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van Veluvine; hét nieuwjaarsconcert van het Gelders Fanfare Orkest. Ook dit jaar weer een uitverkochte zaal die voor deze Top Fanfare de handen op elkaar zet.

Het GFO gaat tijdens het Nieuwjaarsconcert een heel afwisselend programma spelen. Naast nieuwe fanfaremuziek (onder meer van een componist uit eigen gelederen) is er prachtig werk voor gospelkoor en fanfare te beluisteren. De muziek is een lust voor het oog en het oor waarbij het gospelkoor Papaya een hoofdrol zal vertolken.

Ook dit jaar zal de winnaar van het Jonge Solisten-project de kans krijgen om zich aan het publiek te presenteren. Uit de audities is er opnieuw een Jong Talent geselecteerd, te weten Gijs Kikkert (12 jaar) uit Vriezenveen. Hij is bassist bij de Vriezenveense Harmonie, waar hij al eerder gesoleerd heeft met het orkest.

Op de vraag waarom hij voor de bas heeft gekozen, luidde het antwoord heel nuchter: “ik hoorde een nummer op de radio met een hele mooie baslijn, en toen wilde ik dat ook!” Gijs wordt vrolijk van het spelen in een orkest en dat straalt hij ook uit! Gijs’ bijzondere goede beheersing op dit instrument viel de jury meteen op, naast een groot enthousiasme voor muziek die Gijs heeft.