veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – Programma week 18 en 19

Nijntje op de fiets (2+)

Woensdag 1 mei 2019 (16:00)

Foto: Willem Schalekamp

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om een erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes en wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen. De voorstelling is laagdrempelig en geschikt voor de allerkleinsten: een mooie eerste kennismaking met het theater.

Kaarten kosten €7,75 inclusief ranja en iets lekkers. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Tarzan (5+) – Ila van der Pouw

Vrijdag 3 mei 2019 (14:30)

Foto: Anne Alders
Illustratie: Cynthia Borst

 Meester-poppenspeelster Ila van der Pouw komt na het succes van de GVR opnieuw met een imponerende, tijdloze klassieker: Tarzan. Een gorillamoeder ontfermt zich over een in de jungle achtergelaten baby en geeft hem de naam Tarzan. Tarzan groeit op bij zijn nieuwe familie, een groep gorilla’s, en vele andere dieren. En dan verschijnt na tien jaar zijn tante in de jungle. Ze is op zoek naar haar vermiste neefje en van plan hem mee te nemen naar de beschaafde wereld. Je kunt Tarzan natuurlijk uit de jungle halen, maar kun je de jungle ook uit Tarzan halen? Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

Ila van der Pouw is een veelvuldig bekroond theatermaker/poppenspeelster.
Zij maakt al bijna 20 jaar bijzondere voorstellingen, waarbij ze levensgrote poppen gebruikt. Maar het zijn niet zomaar poppen. Het zijn haar medeacteurs. In haar handen komen ze als echte, gelaagde karakters tot leven. Haar subtiele, sierlijke manipulatie en opvallende stemtechniek doet het publiek vergeten naar poppen te kijken.

Tijdens het Praagse Puppet Art Festival wint ze de prijs voor beste poppenspeler. Op diverse festivals in Shanghai en China wordt haar werk met verschillende prijzen onderscheiden: beste poppenspeler, beste voorstelling en een prijs voor beste dramaturgie. In Nederland ontving ze voor haar voorstellingen reeds de Rabobank Publieksprijs, de Zapp theaterprijs en een nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs.

Kaarten kosten €12,50 inclusief ranja en iets lekkers. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Bankier van het Verzet – Filmhuis

Vrijdag 3 mei 2019 (20:00)

Foto: Mark van Aller

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Geregisseerd door: Joram Lürsen 
Hoofdrollen: Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma 

Jaar: 2017
Genre: Oorlog/Thriller
Duur: 123 min. 
Land: Nederland 

Kaarten kosten € 9,25 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

 Arie en Silvester – Wie?!

Donderdag 9 mei 2019 (20:15)

Foto: Bram Jonker

De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester!

In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal naar het theater. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd! De twee heren gaan als vanouds te keer.
‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ‘theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt keihard de grond in getrapt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: Oude wijn door oude zakken.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Kaarten kosten € 25,75 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Homecoming (1945) – Filmhuis

Vrijdag 10 mei 2019 (20:00)

Terwijl de inwoners van een Hongaars provinciedorpje zich voorbereiden op een huwelijk, arriveren een orthodox-joodse vader en zoon in het plaatselijke stationnetje. Ze huren een paardenkar waarin ze zwijgzaam twee houten kratten laten vervoeren. Er ontstaat onrust. Wat bevindt zich in de kisten en wat is het doel van de vader en zoon? De dorpsbewoners gaan gebukt onder een collectief schuldbesef en door hun komst komen donkere geheimen en herinneringen bovendrijven. Het dorp raakt in paniek en begint maatregelen te nemen..

Geregisseerd door: Ferenc Török 
Hoofdrollen: Péter Rudolf, Bence Tasnádi en Tamás Szabó Kimmel

Jaar: 2017 
Genre: Drama 
Duur: 94 min. 
Land: Hongarije 

Kaarten kosten € 9,25 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling

Du Forsvinder – Filmhuis

Vrijdag 17 mei 2019 (20:00)

Foto: Martin Dam Kristensen

In het ziekenhuis wordt ontdekt dat Frederik, gerespecteerd schooldirecteur, al een lange tijd een hersentumor heeft. Kort daarna wordt hij gearresteerd op vWerdenking van miljoenenfraude. De arrestatie veroorzaakt een schok binnen zijn gezin en de school. Aan het denken gezet door vragen van de arts die de hersentumor ontdekte, vermoedt zijn vrouw, Mia, dat het gedrag veroorzaakt werd door zijn ziekte. Ze schakelt de hulp in van een advocaat. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid. Want wie treft blaam: Frederik of de hersentumor?

Geregisseerd door: Peter Schønau Fog 
Hoofdrollen: Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Michael Nyqvist 

Jaar: 2017 
Genre: Drama
Duur: 118 min. 
Land: Denemarken 

Kaarten kosten € 9,25 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Figlia Mia – Filmhuis

Vrijdag 24 mei 2019 (20:00)

De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar liefhebbende moeder Tina. Hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Wanneer Angelica gedwongen wordt om te verhuizen, vraagt ze om Vittoria te mogen ontmoeten. Tegen Tina’s wil brengen Vittoria en Angelica steeds meer tijd samen door en wordt hun band steeds sterker. Een jong meisje wordt verscheurd door haar liefde voor haar twee moeders. Een verhaal over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden..

Geregisseerd door: Laura Bispuri
Hoofdrollen: Alba Rohrwacher en Valeria Golino

Jaar: 2018
Genre: Drama
Duur: 97 min. 
Land: Italië

Kaarten kosten € 9,25 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.