veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet programma week 3 – 4 – 5

Nieuwe expositie van kunstenaars Cissy van der Wel & Valerie Simons in Veluvine Nunspeet.

Op zaterdag 19 januari 2019 wordt de expositie van Cissy van der Wel & Valerie Simons in Veluvine geopend. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de Lentink de Jonge Zaal.

Zaterdag 19 januari om 13.20 uur start de opening feestelijk met sfeervolle livemuziek van Blue4You (olv Wout Fleddérus) en een gratis kopje koffie of thee. De expositie opent vervolgens om 14.00 uur in de Lentink de Jonge zaal.  

Twee talentvolle exposanten staan te popelen om hun werk te laten zien. Cissy van der Wel maakt prachtige creaties van steen in alle maten en vormen. Valerie Simons werkt met iets heel anders, namelijk glas! Ze maakt prachtige glasobjecten, maar ook bijzondere sieraden.

De opening is gratis toegankelijk voor publiek en aanmelden hoeft niet.

In de Lentink De Jonge Zaal en in de gangen van Veluvine vinden doorlopend prachtige exposities van diverse kunstenaars plaats. U kunt deze exposities kosteloos bezoeken tijdens openingstijden van Veluvine. Diverse werken in de Lentink De Jonge Zaal zijn ook te koop. Let op: u kunt de exposities in de Lentink De Jonge Zaal niet bezichtigen wanneer de zaal verhuurd is. U kunt vooraf te informeren of de zaal beschikbaar is via de receptie van Veluvine: 0341 – 442000.

Filmhuis Veluvine:

Call me by your name – Filmhuis Veluvine

Vrijdag 25 januari 20.00 uur

De gevoelige en gecultiveerde Elio is enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse Perlman-familie. Hij kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de adolescente jongen en de zomergast aan de Italiaanse Rivièra.

Geregisseerd door Luca Guadagnino
Met Armie Hammer, Timothée Chalamet en Michael Stuhlbarg

Kaarten kosten € 9.25  inclusief drankje . Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Theater Veluvine:

Nashville Night – The road to Bluebird Café

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 20.15 uur

The Bluebird Café, een klein cafeetje in Nashville Tennessee, op het eerste gezicht niet zo bijzonder, misschien zelfs wel een beetje vervallen. Tot je de verhalen hoort, dan weet je het, The Bluebird Café is een historische plek. Niet voor niets is het café het decor van de populaire dramaserie ‘Nashville’.

Artiesten als Garth Brooks, LeAnn Rimes, Sheryl Crow, Rascal Flatts en Carrie Underwood ondervonden hun eerste successen in het Bluebird Café. Taylor Swift werd zelfs op 15-jarige leeftijd ontdekt tijdens een van de velen songwriteravonden en kreeg een platencontract aangeboden. Naast deze Country helden, brengen regelmatig artiesten hun favoriete akoestische liedjes ten gehore waarvan je het misschien niet meteen zou verwachten, zoals Kings of Leon, Steven Tyler (Aerosmith) en Dave Grohl (Foo Fighters).

De muzikanten van ‘Nashville Night’ zullen je het gevoel geven dat je jezelf op deze historische plek begeeft. Rachel Kramer trad in maart 2018 nog op in het Bluebird Café en Jordyn Mallory, aanstormend talent uit Nashville, komt zelfs speciaal voor de show naar Nederland! Samen brengen zij een avond vol Country en Americana met de mooiste klassiekers, meerstemmig gezongen ingetogen liedjes en stevige uptempo nummers. Dit met hits als ‘Telescope’, ‘I ain’t leaving without your love’ en ‘A life that’s good’ uit de serie ‘Nashville’. Omlijst met de bijzondere verhalen uit het Bluebird Café en de ultieme wens als artiest om het te gaan maken en op te mogen treden in de Grand Ole Opry.

Kaarten kosten € 15,50, inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Theater Veluvine:

‘Gedichtendag’ in het kader van Poezieweek 2019

Vrijdag 31 januari 2019, aanvang 20.00 uur

In het kader van de landelijke poëzieweek organiseert Stichting Muurgedichten Nunspeet, i.s.m. Bibliotheek Noordwest Veluwe en Boekhandel Osinga, een verrassende avond met gedichten.

 Foto Merlijn Doomernik

De dichter, columnist en theatermaker Ellen Deckwitz verzorgt op donderdagavond 31 januari 2019 in Veluvine het programma in het kader van de landelijke Gedichtendag, de start van de Poëzieweek. Het thema van de landelijke Poëzieweek 2019 is Vrijheid.

Ellen Deckwitz (1982) treedt regelmatig op als dichter in zowel binnen- als buitenland: van Portugal tot Oman, van Schotland tot Mongolië. Ook op Lowlands, de Nacht van de Poëzie en bij De Wereld Draait Door is ze regelmatig te zien en te horen. Daarnaast is ze columnist voor NRC Next en De Morgen.

Van haar hand verschenen meerdere bundels en de bestseller Olijven moet je leren lezen, een eerste hulp bij het snappen van poëzie. In 2012 won ze met de bundel De steen vreest mij de C. Buddingh-prijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De jury schreef hierover:
“Deckwitz houdt van begin tot eind haar taal in de hand. Elk gebruikt beeld is een toevoeging. Beelden worden herhaald, waardoor ze een grotere eenheid bewerkstelligen. We zien de zoektocht van een puber naar een eigen identiteit ontsporen met een taalbeheersing die zelf tot in het laatste detail, tot in de licht kantelende typografie toe, ons als lezer op de rails houdt en ons aan het einde beloont met de nodige morele vragen.”

Ook behaalde ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Bij Poetry Slam gaan dichters duels tegen elkaar aan met woorden. Het publiek en de jury wijzen vervolgens samen een winnaar aan.
Ellen Deckwitz is aan de Rijksuniversiteit Groningen afgestudeerd als Research Master in de Literatuur- en Cultuurwetenschap.

 Kaarten kosten € 12,50, inclusief drankje. Bibliotheekleden betalen € 10,00 en jeugd onder de 18 jaar € 7,50. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Theater Veluvine:

Jeans met nieuwe, spetterende show terug in Veluvine.

Donderdag 31 januari 2019, aanvang 20.15 uur


 Foto: Vanessa Wessels


Met de afgelopen theatershows ‘Magic’ (16/17) en ‘A Brand New Day’ (17/18) stond de zang/dansformatie Jeans al in Veluvine. Met de nieuwe, jonge talenten in de cast en verhipping in setting, muziek en choreografie; zorgde het voor enthousiaste reacties van publiek, theaters en pers:

Met ‘Blame it on the boogie’, zet Jeans die stijgende lijn voort met een geheel nieuwe show die wederom garant zal staan voor een spetterend muzikaal feest en een lust voor het oog, geschikt voor jong & oud! Met een nieuwe cast en een live-band wordt u meegenomen op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits; zowel die van vandaag de dag als uit de jaren 90 terug tot aan de jaren 50. Stilzitten zal onmogelijk zijn!

‘Put on your dancingshoes, come on down and boogie with us all night long!’

“Zang en dans in het formaat van een dynamische show…spannende collectie popsongs in diverse genres…een razende stroom bonte vondsten en snel verkledingen…lukt om de stemming hevig op te koken. De ballads vormen in het geraffineerde totaalbeeld…de gewenste rustpunten” – **** Jacques J. D’Ancona – Dagblad van het Noorden

Kaarten kosten € 25.75, inclusief drankje.
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Theater Veluvine:

 ‘Anne-marie Jung’ met 2e solo voorstelling in Veluvine!

Vrijdag 1 februari 2019, aanvang 20.15 uur


Foto Robert van der Ree

Foto Robert van der Ree

Anne-Marie Jung is bekend van Wie is de Mol?, de revue shows met André van Duin, Het Klokhuis én VetFit en ze komt dit theaterseizoen met haar tweede solovoorstelling voor het eerst naar Veluvine.


Na veertig jaar er tegenaan gehikt te hebben kwam ze met haar eerste solovoorstelling De Exoot. Daar genoot het publiek zó van, en zijzelf niet in de laatste plaats, dat een vervolg niet kon uitblijven: RAM. Dat is haar sterrenbeeld. Ze kan sowieso aardig doorrammen. Over van alles. Want ze is vriendelijk, maar ook vilein. Schattig, maar ook sarcastisch. Hilarisch, maar ook horny. Waardig, maar ook woedend. Relaxed, maar ook RAM!

Samen met regisseuse Marije Gubbels zorgt ze voor een avond vol excentrieke, maar toch herkenbare types; van de overspannen barista in het koffietentje op de hoek tot een totaal geobsedeerde dure merkenfanaat.

Een kleurrijke muzikale reis door de hoofden van deze heerlijke typetjes en ook stiekem door het hoofd van Anne-Marie Jung – je weet wel; die blonde met die rode lippen! Ze gaat rammen tot ze erbij neer valt!

Kaarten kosten € 18,50, inclusief drankje.
Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.