nieuws

Veluvine ontvangt ruime donatie uit het Kickstart Cultuurfonds

Veluvine ontvangt een bedrag van ruim € 31.000 uit het Kickstart Cultuurfonds. Met het geld kan het Nunspeetse theater de huidige foyer flexibel aanpassen en onder andere 60 extra zitplaatsen realiseren. Door deze aanpassingen kunnen nóg meer bezoekers plaatsnemen in de gezellige centrale foyer en optimaal genieten van het culturele aanbod in het nieuwe theaterseizoen.

“We zijn erg trots en blij dat het Kickstart Cultuurfonds ons steunt. De donatie speelt een belangrijke rol in het veilig kunnen blijven ontvangen van ons publiek. De positieve impact is groot, op de inrichting van onze foyer, maar ook op ons team, onze partners en alle culturele ambities. Het geeft vertrouwen richting de toekomst”, aldus Hannelore Leusink (directeur/bestuurder van Veluvine).

Naast de uitbreiding van de foyer is het straks ook mogelijk om twee van elkaar gescheiden foyers in te richten wanneer er twee voorstellingen gelijktijdig plaatsvinden. De extra ruimte en herinrichting van de foyer verwacht Veluvine in de loop van het nieuwe theaterseizoen te realiseren.

Over Kickstart Cultuurfonds

Kickstart Cultuurfonds is een tijdelijk noodfonds dat in 2020 werd opgericht om de culturele sector te steunen bij het veilig ontvangen van publiek. Het fonds werd opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation, samen met een groep private cultuurfondsen en het ministerie van OCW, om snel financiële ondersteuning te bieden aan culturele instellingen die door de coronamaatregelen in zwaar weer terecht waren gekomen.