Veluvine opent haar deuren voor nieuw expositieseizoen

Veluvine maakt zich op voor een nieuw expositieseizoen met iedere twee maanden verrassende duo-tentoonstellingen van diverse kunstenaars uit de regio. Op vrijdag 3 september vindt de officiële opening plaats in De Lentink De Jonge Zaal met het werk van Han Lammers en Inge in ‘t Hout.

“We zijn erg blij dat we na alle coronaperikelen weer een échte expositie-opening kunnen hebben in Veluvine”, vertelt Elly Binkhorst, voorzitter van werkgroep Beeldende Kunst Veluvine. Voor het expojaar selecteerde de werkgroep 14 kunstenaars uit Nunspeet en omstreken. “We hebben gekeken naar boeiende combinaties om samen te exposeren.”

Over de kunstenaars
In september en oktober is het werk van kunstenaars Inge in ’t Hout uit Hattem en Han Lammers uit Heerde in Veluvine te bewonderen. In ‘t Hout voert haar abstracte én landschappelijke werk uit in verschillende druktechnieken. Lammers maakt met zijn rationele ontwerpen een vertaalslag van wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden, veelal uitgevoerd in zink. “Kortom, veel nieuwe kunstdisciplines om te ontdekken”, aldus Binkhorst.

De expo-opening is toegankelijk voor geïnteresseerden en vindt plaats op vrijdagavond 3 september om 19:30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19:00 uur. In lijn met de geldende coronamaatregelen worden bij ontvangst de NAW-gegevens genoteerd. Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is. Meer informatie over het expositieseizoen vind je op veluvinenunspeet.nl.

fotograaf: Hans Verduin
fotograaf: Hans Verduin