nieuws

Veluvine schaart zich achter landelijke actie: ‘Bewaar je ticket, geniet later’

Veluvine Nunspeet sluit zich aan bij een landelijke actie om mensen actief te ontmoedigen om hun geld terug te vragen voor voorstellingen. Ze roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan: ‘Bewaar je ticket, geniet later’, is de slogan van de actie www.bewaarjeticket.nl. 

Theaters en schouwburgen hebben samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de website opgezet. Op deze manier hoopt de culturele sector dat ze een minder harde klap krijgen door de corona-crisis. Zonder het geld komt het theaterprogramma voor volgend jaar namelijk ook in de problemen. 

Directeur Hannelore Leusink staat achter de landelijke actie en hoopt dat alle bezoekers uit Nunspeet en omgeving ook meedoen. “Wij volgen de landelijke lijnen. Als je bij ons een voorstelling hebt geboekt, doen wij ons uiterste best om een nieuwe datum in te plannen zodat je alsnog met je kaartje naar de voorstelling kan. Als je op die datum niet kunt, maak er dan iemand anders blij mee of neem een voucher in ontvangt om een andere voorstelling te bezoeken”, aldus Leusink.

Mocht dit voor de cultuurliefhebbers niet tot de opties behoren, dan zal Veluvine het aankoopbedrag van het ticket alsnog terugbetalen. “Wij hebben de mensen de zekerheid gegeven dat hun kaartjes geldig blijven dus we doen nu ons uiterste best om alles organisatorisch te regelen. Zo zijn we nu druk bezig met het zoeken van nieuwe data, geen gemakkelijke opgave omdat er bij elke productie veel agenda’s nagelopen moeten worden.

Daarnaast blijft het spannend door de onzekerheid die de huidige crisis met zich meebrengt. Het is lastig om mensen een alternatief te geven wanneer ze hun kaartje weer kunnen gebruiken, omdat niemand weet wanneer we weer open kunnen gaan”, vertelt Leusink. 

Vlot Fotografie