Veluvine schiet basisscholen te hulp


Achtstegroepers krijgen een podium voor hun eindmusical

De eindmusical, het moet een onvergetelijke musicalervaring en waardige afsluiting van de basisschooltijd zijn. Dus die móet doorgaan. Door de 1,5 maatregelen kampen veel scholen met ruimtegebrek waardoor het niet mogelijk is de musical live op eigen locatie op te voeren of de opgenomen musicalfilm te vertonen aan het publiek. Om hier een oplossing voor te bieden, stelt Veluvine aan scholen in gemeente Nunspeet haar grote theaterzaal kosteloos ter beschikking. 

Repeteren doen de leerlingen op school. De generale repetitie en uitvoering vinden plaats op het grote podium in Veluvine. Een hele belevenis op zich. De musical wordt professioneel uitgelicht en vastgelegd op camera. Zo kan ook het thuisfront via (live)streaming meegenieten van het eindresultaat. Sommige scholen hebben ervoor gekozen om zelf een musicalfilm op te nemen. Afhankelijk van de in juni/juli geldende maatregelen voor theaterbezoek, kan de musical of filmvertoning zelfs met publiek erbij plaatsvinden in het theater.

Veluvine als podium van, voor en door Nunspeet is blij om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan een onvergetelijk ervaring voor de groep 8 kinderen van de basisscholen. Juist in deze tijd.

Scholen die gebruik van willen maken van dit aanbod, kunnen zich t/m 16 april aanmelden bij Kilian Kluinhaar van Veluvine via verhuur@veluvinenunspeet.nl of 0341-442000.