veluvine Nunspeet

Veluvine voegt flinke dosis humor aan programma toe

Arjan Kleton, Klaas Prins, Twente Plat, Ronald Snijders en Zoutmus zijn toegevoegd aan het 2022 theaterprogramma van Veluvine.

Arjan Kleton opent op donderdag 6 januari het nieuwe jaar in Veluvine met zijn voorstelling ‘Sluitingstijd’. Hij neemt je mee naar de gekste taferelen, bijzondere ontmoetingen en brutale gasten aan de bar die nog net na de laatste ronde, toch nog dat laatste biertje willen bestellen. Nog ‘even’ dat ellenlange onzinnige verhaal willen afmaken of juist nadat ze de hele avond muurbloempje hebben gespeeld, dan toch net voor sluitingstijd de moed hebben gevonden om de dansvloer op te gaan. Achter de bar heeft Arjan Kleton in de loop der jaren veel mensen een leuke avond bezorgd en dat is ook precies wat hij als comedian zijn publiek wil bieden. Op het podium serveert Arjan zijn publiek een mix van herkenbare verhalen, snelle publieksinteractie, persoonlijk drama en een vooral veel grappen. 

Op vrijdag 28 januari komt Zoutmus naar Veluvine met de voorstelling Jungleprinter, een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en gegarandeerd lachen tot je tanden in de fik vliegen. Omdat deze voorstelling tijdens het Nationaal Theaterweekend plaatsvindt, betalen bezoekers slechts € 10,00 voor een kaartje.

In zijn tweede voorstelling Exodus gaat cabaretier en muzikant Klaas Prins op donderdag 3 februari op zoek naar het nut van schaamte. Waarom schaam je je, en belangrijker nog: hoe kom je er van af?  Met zijn energieke humor en absurde wendingen verrast Klaas Prins zijn publiek. Hij is ontwapenend, muzikaal en verhalend, maar blijft altijd onvoorspelbaar. Klaas stond in 2016 in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en hij won de publieksprijs op het Leeuwarder Cabaret Festival. Verder heeft Klaas aan verschillende televisieprogramma’s gewerkt (First Dates, Beste Kijkers en Ranking the Stars), was hij te zien in Hufterproef (NPO3) en was hij de vaste presentator van Humor TV.

Met knotsgekke typetjes, hilarische sketches en aanstekelijke liedjes staat Twente Plat ook dit seizoen garant voor een oergezellig en onvergetelijk avondje uit. Op donderdag 10 februari komt het muzikale ensemble met de allerbeste streekhumor naar Veluvine met hun voorstelling Lachen blijft Gezond. Niet voor niets is Twente van oudsher bekend als broedplaats van de allerbeste streekhumor en Twente Plat bewaakt met verve dit belangrijke stuk erfgoed. Dit doet het ensemble echter zonder in het verleden te blijven hangen: Het erfgoed wordt bewaakt terwijl er ook ruimte is voor de moderne tijd.

Wie wel zin heeft in een volgens de Volkskrant ‘groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes’ zit vrijdagavond 25 maart helemaal goed bij Ronald Snijders. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.

Kaarten voor de nieuwe voorstellingen van 2022 zijn te koop via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.

Foto: Hans Boddeke

Foto: Hans Boddeke