bibliotheek epe

Volop inspiratie bij lezing over eetbare natuur

Patricia Huisjes wist in de bibliotheek in Epe het publiek volop te inspireren. Tijdens haar lezing over eetbare natuur kwamen vele facetten over opbouw en samenstelling van voedselbossen aan de orde. Er was ook aandacht voor voedselbossen in het klein, op een balkon of in een kleine tuin.

Patricia Huisjes van Landgoedbeheer Onder de Hoede vertelde met veel kennis van zaken over voedselbossen. Door haar enthousiasme en bevlogenheid wist ze de aanwezigen te boeien. Het publiek luisterde aandachtig en was oprecht geïnteresseerd in haar verhaal. Na haar lezing was het publiek, dat varieerde van student tot hobby-tuinier, echt geïnspireerd om zelf ook met voedselbossen aan de slag te gaan. Patricia Huisjes gaf voorbeelden hoe je dat kunt aanpakken in je eigen tuin. Er past zelfs een mini-voedselbos in een plantenbak op je balkon!

Een onderdeel van de lezing was dat veel planten, bomen en struiken eetbaar zijn. Om dit echt te laten ervaren aan de bezoekers stonden er na de lezing 2 stoofpotjes klaar, waar iedereen van mocht proeven.

Na afloop van de lezing werd er volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen te stellen en er werd nog veel nagepraat.

Deze lezing is georganiseerd in het kader van het project Duurzaamheid en Klimaatadaptatie van de Bibliotheek Noord-Veluwe. In dit project werkt de bibliotheek samen met Veluwe Duurzaam, Heerde Energiek en de gemeente Epe.

Fotobijschrift: Patricia Huisjes deelde in de bibliotheek in Epe haar enthousiasme over voedselbossen