Voorleesdagen met ruim 1.000 peuters en kleuters!

Voorleesdagen met ruim 1.000 peuters en kleuters!

Bibliotheek Noord-Veluwe viert dit jaar de Nationale Voorleesdagen met meer dan 50 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters. Daarmee worden ruim 1.000 kinderen bereikt!

Een feestje bouwen in de bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari t/m 4 februari. Het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ staat centraal bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Bibliotheekmedewerkers gaan bij 10 peutergroepen op bezoek en maar liefst 46 peutergroepen en kleuterklassen komen op bezoek in de bibliotheek. Tijdens het bezoek maken de bibliotheekmedewerkers er een feestje van en alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek komen krijgen nog veel meer mooie boeken te zien.

De kinderopvang kon ook weer inschrijven voor het voorleespakket: hiervan zijn er meer dan 50 gemaakt! Hierin zit het voorleesboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, een poppetje van Maximiliaan Modderman, een poster, een kleurplaat, een voorleesgids en leuke lessuggesties.

Poppetje voor nieuwe leden

De Nationale Voorleesdagen zijn natuurlijk ook een feestje in de bibliotheekvestigingen waard. Er hangen vrolijke posters en kinderen van 0 t/m 6 jaardie tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen (zolang de voorraad strekt) een poppetje van Maximiliaan Modderman cadeau.

Voorlezen maakt je leuker!

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Want: Voorlezen maakt je leuker!

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter.

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Zie voor meer informatie en voorleestips www.nationalevoorleesdagen.nl.

Voorlezen kan altijd

Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.