Vrijwillige chauffeurs gezocht


EPE – Tijd over? Plezier in autorijden en zin in omgang met mensen? De afdeling vervoer van Vrijwillige Hulpdienst de Kruimelschaar zoekt chauffeurs. Het gaat om het rondrijden van mensen uit Epe en omgeving, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis of een dokter. 

Bij de Kruimelschaar kost een rit binnen Epe 3,50 euro en buiten Epe 30 cent per kilometer. Dit is puur een kleine onkostenvergoeding voor de vrijwilliger. Vervoer is voor de inwoners van Epe en omgeving wellicht op meer manieren voor een redelijke prijs te regelen, maar de chauffeurs van de Kruimelschaar leveren toch echt wel een andere dienst. ,,De chauffeurs begeleiden mensen tot in het ziekenhuis en wachten dan”, vertelt Zwaantje Nooteboom, bestuurslid van de Kruimelschaar. ,,Er is persoonlijke aandacht. Voor vrijwilligers is het ook leuk, je hoort levensverhalen en wordt vaak gewaardeerd.” De vervoersdienst is bedoeld voor mensen voor wie reguliere ov te lastig is, vanwege een rollator of door dementie. ,,Die kunnen echt geïsoleerd raken zonder vervoer. Dus het werk is echt belangrijk. Je levert een positieve bijdrage aan de samenleving.” 

De Kruimelschaar heeft veel vrijwilligers nodig. ,,We zoeken nog vijf a zes chauffeurs. Iedereen is druk tegenwoordig, bijvoorbeeld met werk of de zorg voor kinderen en kleinkinderen. Maar ook mensen die maar een dag in de week beschikbaar zijn, kunnen zich melden.” Interesse? Bel 06-10135980. Kijk voor meer info ook eens op www.kruimelschaar.nl+