VV Oene

Vv Oene Vrouwen 1 promoveert naar 2e klasse

De dames van Oene Vrouwen 1 zijn erin geslaagd om, via de nacompetitie, promotie naar de 2e klasse af te dwingen. In de eerste ronde werd Pesse Vrouwen 1 naar huis gestuurd met een 5-1 nederlaag. In de tweede en beslissende wedstrijd moesten de Oene Vrouwen het opnemen tegen Drenthina Vrouwen 1 uit Emmen. Vol goede moed trok het team richting het hoge noorden. Vanuit Oene volgde een touringcar met fanatieke supporters om de speelsters en begeleiding te steunen tijdens de finale. En dat hebben de dames geweten!

Na een half uur spelen stond er al een dik verdiende 0-3 op het scorebord, maar vlak voor rust kwam Drenthina terug met een goed ingeschoten vrije trap. Oene werd in die periode van de wedstrijd met de rug tegen de muur gedrukt. In de beginfase van de tweede helft kwam Drenthina zelfs terug tot 2-3. Het leek voor Oene nog erger te worden, toen de scheidsrechter onterecht floot voor een overtreding en Drenthina een strafschop kreeg. Oener aanvoerster Deborah Kamphuis blokte een schot, maar de scheidsrechter oordeelde anders en wees resoluut naar de stip. Gelukkig stopte keepster Dorien Regtering deze strafschop en wist Oene vrij snel daarna zelf te scoren: 2-4. Deze enorme dreun kwamen de dames uit Emmen niet meer te boven. Oene bleef aanzetten en uiteindelijk stond de terechte eindstand van 3-6 op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal was de promotie naar de 2e klasse een feit!

Voetbalvereniging Oene heeft naast Vrouwen 1 nog een tweede vrouwenteam, dat uitkomt in de 5e klasse. Voor dit jonge en talentvolle team is de Technische Commissie nog op zoek naar een trainer/coach. Voor meer informatie hierover kan contact opgenomen worden met Mia Nooteboom (tel: 06-22081456).