nieuws

Walk through testlocaties GGD Noord- en Oost-Gelderland


Vanaf vrijdag 2 april is de testlocatie aan de Vlijtseweg in Apeldoorn een walk through locatie in plaats van drive through locatie. Er zijn maximaal vijf testlijnen tegelijk beschikbaar in plaats van de huidige drie.

Om aan de toenemende vraag van testen te kunnen voldoen is de ombouw één van de gezette stappen binnen de testlocaties van GGD Noord- en Oost-Gelderland. Andere toevoegingen zijn de twee tijdelijke extra teststraten die zijn geopend in Zelhem en Vaassen. In beide gevallen op het terrein van de brandweerkazerne. Deze locaties zijn in gebruik tot minstens 18 april.

Zondag 28 maart opende de GGD een nieuwe locatie voor PCR-testen in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. Dit is ook een walk through locatie. Deze locatie vervangt de locatie in Heerde, waar op vrijdag 26 maart de laatste mensen zijn getest.

GGD Noord- en Oost-Gelderland is ook bezig met voorbereidingen van sneltestlocaties. Ook blijft het mogelijk om de PCR-test op deze locaties te doen. Het streven is eind april/begin mei te starten met sneltestlocaties in Apeldoorn en Doetinchem.