bibliotheek epe

‘Wat wil je later worden?’, de bieb houdt speciale speeddates tijdens Kinderboekenweek

Praten met een boswachter of een prof-voetbalster

Een praatje maken met een politieagent, een boswachter of zelfs een prof-voetbalster. Het kan allemaal bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Tijdens Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober organiseert de bieb namelijk speciale speeddates waarbij kinderen in gesprek kunnen gaan met professionals die beroepen uitoefenen die ze misschien zelf ook wel zien zitten als ze later groot zijn.

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is namelijk ‘Worden wat je wil’. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

De Bibliotheek Noord-Veluwe geeft het thema met de speeddates een extra dimensie. Op twee woensdagmiddagen tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen professionals het hemd van het lijf vragen. De uitgenodigde specialisten zullen uiteraard ook zelf over hun werk vertellen en waar mogelijk leuke zaken laten zien.

De middagen zijn op woensdag 6 oktober in de bibliotheekvestiging in Wezep, Marienrade 3 en op woensdag 13 oktober in de bibliotheek van Vaassen, Dorpsstraat 48. De middagen duren van 14 tot 16 uur. Van de partij zijn een boer of boerin; een journaliste; een prof-voetbalster van FC Twente; een brandweerman of -vrouw; een politieagent en een boswachter. Uiteraard mag ook de bibliotheekmedewerker van alles worden gevraagd.

Wil je er bij zijn, meld je dan aan. Wees er snel bij, want vol is vol.Deze activiteit is gratis. Aanmelden kan via  info@bibliotheeknoordveluwe.nl of aan de balie van de bibliotheek

Verder kunnen de kinderen tijdens de kinderboekenweek  in alle vestigingen van de bibliotheek Noord Veluwe aangeven wat hun droombaan is dmv het bevestigen van een droombaankaartje op de doombaantafel. Zo wordt er een mooi overzicht verkregen van welke beroepen de jeugd van de Noord Veluwe dromen.

Tijdens de kinderboekenweek  kunnen de kinderen tijdens de uitleenuren meedoen met een super Kinderboekengame waarbij met het scannen van een QR code toegang wordt gekregen waar zij spelenderwijs informatie krijgen  tot de wereld van verschillende beroepen,

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Boeken die horen bij het thema worden tijdens de Kinderboekenweek door de Bibliotheek Noord-Veluwe speciaal in de schijnwerpers gezet