Welsumse Karmse – Vrij entree voor heel veel Feest 3-4-5 augustus

Nog steeds vrij entree voor 3 dagen feest met vier bands, acrobatiekshow, jaarmarkt, optocht, verschillende activiteiten en entertainment. De Vereniging voor Volksvermaken Welsum is er trots op dat het weer gelukt is om dankzij veel vrijwilligers, sponsoren, samenwerkingspartners en enthousiast publiek een heel gevarieerd en bomvol programma te organiseren voor de hele familie.

De Trekkertrek is inmiddels niet meer weg te denken op de Karmse. Na de succesvolle introductie een aantal jaar geleden blijven de belangstellende toestromen. Om alle deelnemers een plaats te kunnen geven beginnen we dit jaar, op vrijdag 3 augustus, om 12.00 uur.

Vrijdagavond is de avond van Kabaal uit Bathem. Met hun credo ‘volle tenten en lege vaten’ spelen zij muziek afgestemd op het publiek. Een breed repertoire van populaire feest- en rocknummers, van de Beatle tot Robbie Williams, van Rowwen Heze tot U2 en ongeveer alles wat daartussen zit. Voor iedereen wat wils dus.

Zaterdagochtend kun je vanaf 8.00 uur de dag rustig beginnen op de gezellige jaarmarkt. Een drankje, een praatje, tussen de verschillende koopwaar snuffelen het kan allemaal dankzij het open jaarmarkt terras. Voor de kinderen is er Circus Knal; als een echte acrobaat leren zij je verschillende trucs uit te voeren.

Ook leuk om naar te kijken zijn de Shetlanderaanspanningen, vanaf 10.30 geven zij diverse demonstraties, zowel met enkelspan als met meerspan. De pittige paardjes worden door de menners behendig door een parcours gereden.

Zin in een hele andere tak van sport? Vanaf 11.00 uur start lekker beschut in de tent het Welsums Dart toernooi voor koppels. Doe lekker mee door je van te voren als koppel op te geven, of geniet van het geconcentreerde spel in de tent.

Traditiegetrouw trekt ’s avonds de optocht van kermiswagens langs. De kinderoptocht, muziek, oude brommers en een keur van wagens die door buurten of vriendengroepen gepresenteerd worden. Kom langs de route kijken of leef mee met de prijsuitreiking op het kermisterrein in de arena onder het genot van een drankje.

Op zaterdagavond begint de Super Sundays al, want deze super strakke band zorg dan voor de kermis party. Feest mee met de grootste hits vanaf de jaren 90, bekende dance classics en golden evergreens. Met een breed up-to-date repertoire wordt er moeiteloos geschakeld tussen verschillende nummers en genres. Super Sundays zorgt voor een vet geluid, waanzinnige lichtshow, enthousiaste presentatie en special effects. Dat wordt de tent op zijn kop.

Neem zondagmiddag gerust de hele familie mee, van piepklein tot heel groot, voor iedereen is er wat te doen. Duo Musa zorgt voor spanning en sensatie met luchtacrobatiek op 8 meter hoogte. De voorstelling gaat over een Lollyfabriek waar met kunst en vliegwerk van alles opgelost moet worden, een spektakel waarbij je je geen seconde verveelt.

Hayfever speelt lekkere rock en roll muziek op het kermis terras. Verschillende stijlen, genoeg variatie met daarbij passie en energie maakt ze tot de ideale muzikale omlijsting van de gezellige familiemiddag. Wil je zelf wat actiever in de weer, ga dan doelschieten, ringsteken, bierpull- sjoelen of wat dacht je van nostalgisch weer een keertje in de zweefmolen?

De laatste feestavond is voor de Perfect Showband. Een zeer dynamische, succesvolle band  met hits van toen en de hedendaagse top 50. Bijzonder aan deze band is dat er altijd blazers bij aanwezig zijn, trompetten, saxen en trombone zijn er elke show bij.

De Vereniging voor Volksvermaken van Welsum hoopt er met alle vrijwilligers, sponsors, samenwerkingspartners en heel veel publiek er weer een ouderwets gezellig feest voor de hele familie van te maken. Het is nog steeds gelukt om het hele weekend vrije entree en gratis parkeren te houden.

Graag tot op de Welsumse Karmse, aan de Erveweg in Welsum.

Facebook: welsumse karmse of www. Welsumsekarmse.nl voor het hele programma en foto’s en filmpjes.

de Vereniging voor Volksvermaken Welsum