bibliotheek epe

Wethouder Aalbers opent tentoonstelling over afval en grondstoffen

Woensdagmiddag 15 december heeft wethouder Jan Aalbers in de bibliotheek in Epe de interactieve tentoonstelling “Circulair doe je zo!” over afval en grondstoffen geopend.

Wethouder Aalbers opende de tentoonstelling in aanwezigheid van de directie en overige betrokkenen van Bibliotheek Noord-Veluwe en Circules-Berkel. Deze beide partijen en gemeente Epe hebben samengewerkt bij het tot stand komen van deze interessante tentoonstelling. Wethouder Aalbers betrok bij de opening ook in de bibliotheek aanwezig kinderen, die direct met de vragen uit de tentoonstelling aan de slag gingen.

De tentoonstelling bestaat uit zes grote panelen waarop informatie, testjes en audiofragmenten te vinden zijn. Daarnaast zijn er wel/niet lijstjes met een handig overzicht over afvalverwerking en zijn er voor kinderen kleur- en bouwplaten, een doe-poster en een leesboekje. Ook heeft de bibliotheek ter gelegenheid van deze expositie een passende thematafel ingericht met boeken uit de bibliotheekcollectie over afval en grondstoffen. De tentoonstelling is tot half januari te zien in de bibliotheek in Epe. De bibliotheek is op de normale tijden geopend, ook ’s avonds, bibliotheken vallen onder essentiële dienstverlening.

Veel mensen scheiden hun afval.  Maar wat er daarna mee gebeurt, weten veel mensen niet. Ook zijn mensen soms onzeker of ze het wel goed doen. Mag een tuinslang nu wel of niet bij PMD? Hoe zit het eigenlijk met een pizzadoos: oud papier of restafval? De regels zijn soms ook best ingewikkeld. Door de expositie “Circulair doe je zo!” in de bibliotheek te organiseren geeft Circules-Berkel antwoord op vaak gestelde vragen. Er wordt uitleg gegeven wat er met GFT, PMD, papier en karton, glas en textiel gebeurt.

Fotobijschrift: Wethouder Aalbers bij de tentoonstellingspanelen