Wie maakt het mooiste vogelhuisje? Maak kans op leuke prijs !

Wist u dat vogels een belangrijke schakel vormen voor de diversiteit aan planten en dieren in onze gemeente? Om die reden houdt de gemeente Epe een wedstrijd voor het bouwen van een vogelhuisje. Met als mooie bijkomstigheid: Het helpt ook nog eens bij het bestrijden van de eikenprocessierups. 

Wat moet u doen?

Kijk op de link hieronder voor de handleiding met een overzicht van alle benodigdheden en bouwtips om het vogelhuisje zo vogelvriendelijk mogelijk in elkaar te zetten. U zorgt zelf voor de benodigde materialen. In de handleiding ziet u wat u nodig heeft om het vogelhuisje te maken. U mag zo creatief zijn als u zelf wilt.

Bent u klaar?

Hang het vogelhuisje op in uw eigen tuin. Dus niet in een boom van de gemeente. Vergeet niet om een foto van het opgehangen vogelhuisje te maken als u meedoet aan de wedstrijd.

Broedtijd

De winter is altijd een moeilijke periode voor vogels. In die tijd zoeken ze naar voedsel en een schuilplek. Door in april het vogelhuisje op te hangen gaan vogels alvast hun territorium bepalen. En wie weet broeden de vogels volgend jaar in uw zelfgemaakte vogelhuisje!

Wie kan meedoen?

Iedereen in de gemeente Epe kan meedoen. Maak een mooie en duidelijke foto van het resultaat en de plek in uw tuin waar u het huisje heeft opgehangen. Stuur de foto vervolgens voor 14 april op naar communicatie@epe.nl. De eerste 200 inzendingen van een duidelijke foto van het eindresultaat zijn verzekerd van een cadeautje. De mooiste vogelhuisjes winnen een extra prijs. Welke prijs? Dat is nog een verrassing!

Bekendmaking prijzen

De eerste 200 inzenders van een duidelijke foto krijgen het cadeautje toegestuurd. Op 21 april worden de winnaars van de extra prijs bekend gemaakt. U heeft dus nog tot 14 april om een vogelhuisje te maken en uw foto in te zenden.

Meer tips?

Kijk voor meer tips voor het bouwen en ophangen van een vogelhuisje op: www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/nestkasten/zelf-een-nestkast-maken.

Te downloaden: