Witte Berken Natuurhotel & Restaurant introduceert nieuwe wildmenu’s en mag zich Dutch Cuisine-restaurant noemen
Epe, oktober 2024 – Het najaar is weer aangebroken, en bij Witte Berken Natuurhotel betekent dat één ding: de start van het wildseizoen. Dit jaar introduceert het hotel nieuwe menu’s vol heerlijke wildgerechten, bereid met seizoensgebonden producten van de Veluwe.
Met passie en zorg worden de gerechten samengesteld door Chef Age Steunebrink en zijn team. Hun visie op duurzaamheid en respect voor de natuur heeft geleid tot een keuken die is gewaarderd met het prestigieuze Dutch Cuisine-keurmerk.
Chef Age Steunebrink vertelt: “Ik kijk altijd uit naar deze tijd van het jaar waarin we met aardse smaken, trage bereidingen en mooi wild van de Veluwe heerlijke gerechten bereiden. Vanuit de keuken zag ik afgelopen zomer hoe de gasten genoten op ons terras. Die bruisende plek heeft nu plaatsgemaakt voor lange avonden met mooie diners in ons Restaurant.”
Naast de focus op lokaal wild werkt Witte Berken Natuurhotel volgens de filosofie van Dutch Cuisine, waar duurzaamheid en het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten centraal staan.
Sous-chef in opleiding Kevin Wagenaar laat zich tijdens zijn opleiding inspireren door deze werkwijze: “Naast mijn werk volg ik de opleiding gespecialiseerd kok, waar ik toekomstgericht koken leer toepassen volgens de filosofie van Dutch Cuisine. Ik vind het heerlijk om producten uit mijn moestuin te verwerken in onze gerechten. Ik laat onze gasten graag kennismaken met onze duurzame, gezonde en smaakvolle keuken.”
Ook Maitre d’Hotel Leslie Heijerman draagt zijn steentje bij aan de bijzondere beleving voor de gasten. “Samen met mijn team zorg ik voor mooie momenten aan tafel. Ik geniet ervan om gasten kwaliteitstijd te laten beleven met een mooi menu en bijpassend glas wijn. Nu de dagen weer korter worden, hebben we de mooiste avonden in ons Restaurant. Op heldere avonden steken we het kampvuur aan en kan er buiten onder de sterrenhemel een digestief gedronken worden.”
