bibliotheek epe

Zoektocht naar Voorleeskampioenen gemeente Epe

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 7 februari in Epe en 9 februari in Vaassen lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Negen schoolkampioenen uit Epe en Oene en zeven schoolkampioenen uit Vaassen en Emst uit de groepen 7 en 8 lezen bij de spannende lokale voorleesrondes voor uit een door hen zelf gekozen boek.Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers

De schoolkampioenen die deelnemen in Epe zijn Sharon Bouwmeester van de Gildeschool, Berthe Keizer-Tekelenburg van de W.G. van de Hulstschool,  Kyano van Schoonhoven van De Hoge Weerdschool, Belle Pannekoek van De Bongerd, Jane Ovakimjan van de Anne de Vriesschool, een deelnemer van de Van der Reijdenschool, Sam Hup van ’t Hoge Land, Saar Slegers van de Nieuwe Wisselse School en Kevin Scholten van de K. Norelschool.

De schoolkampioenen die deelnemen in Vaassen zijn Else van de Bunte van Gerardus Majella, Julietta Jansen van de Sterrenschool Geerstraat, Amélie van Enk van Mozaïek, Jeroen Punt van De Violier, Peter Schiebaan van de Sprenge Vaassen, Hanne Dijkkamp van School met de Bijbel Emst en Lauren Wernink van De Sprenge Emst.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek

De jury in Epe bestaat uit wethouder Heere en mevrouw Gregoire, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

De jury in Vaassen bestaat uit wethouder De Waard-Oudesluijs en mevrouw de Graaf, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioenen van deze lokale rondes gaan door naar de regionale ronde in Apeldoorn om gemeente Epe te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 24 mei 2023. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2023 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op dewebsite https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/