KMWO – De Stichting

Stichting Behoud korenmolen Werklust Oene.

De doelstelling van de stichting is het behouden en in stand houden van en zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met korenmolen Werklust. In de molen worden diverse meelproducten verkocht zoals pannenkoek-, volkoren- en griesmeel, molenbloem (tarwe), mixen voor de broodbakmachine, boekweit en diverse souvenirs.

________________________________________________

Penningmeester Hans Versteeg stelt zich voor:

Hallo allemaal,
Het bestuur heeft mij gevraagd mijzelf kort voor te stellen.
Dat doe ik graag, mij naam is Hans Versteeg, ik ben 67 jaar oud en geniet al meerdere jaren van mijn pensioen. Ik ben woonachtig in Vaassen. Mijn actieve loopbaan heb ik, na een korte periode op zee, door gebracht bij de Rabobank. Ik heb daar 44 jaar gewerkt in allerlei functies. Daarnaast ben ik circa 30 jaar als voorzitter van de lokale OR en 9 jaar als voorzitter Oost Nederland van de landelijke medezeggenschap van de Rabobankorganisatie actief geweest.
In mijn jonge jaren was ik regelmatig in de Keetmolen en de Doesburgermolen te Ede te vinden. Dus toen begin vorig jaar Daams molen te Vaassen molenaars in opleiding zocht heb ik mij aangemeld. Dit is toen niet helemaal goed gegaan en ben ik eind mei 2014 in Oene terecht gekomen.
Ik heb het prima naar mijn zin op de molen in Oene en heb in molenaar Rudi van de Beld een uitstekende leermeester. Eind dit jaar hoop ik op te gaan voor het proefexamen en dan begin volgend jaar te slagen voor het landelijk examen molenaar.
Gelet op mijn financiële achtergrond heb ik ook graag aan het verzoek voldaan om lid te worden van het bestuur van de stichting Behoud Korenmolen Werklust Oene en in het bestuur de functie van penningmeester op mij genomen.
Ik hoop nog vele jaren voor onze mooie molen actief te mogen zijn. U zult mij dus regelmatig op de molen kunnen aantreffen. Dus zeg ik graag tot ziens.

________________________________________________

bestuurslid Rein Hannema stelt zich voor:

Als nieuw bestuurslid van de molen stichting is mij gevraagd mij zelf kort voor te stellen. Nu heb ik het idee al wel beroemd en berucht te zijn in het dorp Oene. Ik Rein Hannema ben 30 jaar geleden als epenaar vers gehuwd aan de dorpstraat in Oene komen wonen na enkele jaren verkast naar de beukenhaag en inmiddels alweer 19 jaar woonachtig op de oenerhof. Na vele jaren woonachtig te zijn in het dorp ben je altijd belangstellend naar de vooruitgang in het dorp. En daarnaast ook zeker naar het verleden. Toen ik werd benaderd met de vraag is het niks voor jou om deel uit te maken van het stichting bestuur. neem je even de tijd om daar over na te denken. Had ik al wel belangstelling voor de molen door er over na te denken werd dit alleen maar meer. Ik wil dan ook proberen een positieve bijdrage te leveren in een gezonde toekomst van de molen werklust. Vol vertrouwen zie ik de samenwerking met de bestuursleden en vrijwilligers tegemoed. Ook hoop ik dat mochten er vragen opmerkingen of een idee in het belang van onze molen dit aan ons kenbaar te maken zodat wij kunnen proberen hier wat mee te doen.

hopelijk tot ziens bij de molen

M.V.G Rein Hannema


_______________________________________________

komplete bestuur:

Rein Hannema, voorzitter

vacature, secretaris

Hans Versteeg, penningmeester

Roel Riphagen, bestuurslid

Willy Schreurs-Kluin, bestuurslid

Adri Brendeke-Draaijer, bestuurslid