KMWO – Molenaars

molenaars op Korenmolen Werklust te Oene

Jan van de Wetering

Jan is geboren op 4 juli 1956 te Deventer. Hij is echter rond Oene opgegroeid en woont er ook. Vanuit zijn huiskamer kan hij de wieken van de molen zien.
Jan werd met het molenvirus besmet doordat zijn vrouw Gerrie zitting nam in het bestuur van de Stichting Behoud Korenmolen Werklust te Oene.
In 2003 is hij begonnen met de opleiding tot vrijwillig molenaar. In 2004 heeft hij proefexamen gedaan op Leemansmolen te Vriezenveen. Het echte examen vond plaats op 29 september 2004 op de standerdmolen “Nieuw Leven” te Valburg.
Hij is in de winterperiode iedere zaterdag en in de zomerperiode om beurten met Kees Poppeliers aanwezig om de molen te laten draaien en de bezoekers rond te leiden door de molen. Buiten de molen om heeft hij nog de volgende hobby’s: het kweken van zeldzame fazanten, zijn motor en oldtimer traktoren.
In het dagelijks leven is Jan vrachtwagenchauffeur .

Rudi van de Beld

Mijn naam is Rudi van de Beld, geboren op 4 april 1964 te Heerde alwaar ik nog steeds woonachtig ben. Ik werk als productie-medewerker bij een drukkerij/enveloppenfabriek ook in Heerde. Daarvoor ben ik nog een tijdje banketbakker geweest en heb zo’n 8 jaar bij Plukon Wezep gewerkt.
In het voorjaar van 2004 kwam ik in contact met de molenaar van de molen in Wapenveld. Ik heb daar een zaterdagje meegedraaid en het leven van de molenaar mogen meemaken en ……geweldig, “dat wil ik ook” dacht ik. In november ben ik officieel met de opleiding begonnen en in juli 2006 deed ik proefexamen op de molen in Kampen. September 2006 slaagde ik als vrijwillig molenaar na het examen op de molen van Bronkhorst. Sinds die tijd ben ik altijd op de Wapenveldse molen werkzaam geweest. Toen het mij in Wapenveld té druk en té commercieel werd heb ik besloten om het clubje bij jullie in Oene te komen versterken. Af en toe draaide ik al met deze molen en het was voor mij een nieuwe uitdaging. Ik hoop dat ik samen met alle vrijwilligers die zich inzetten om molen Werklust draaiende te houden dit met veel plezier te mogen doen voor de bezoekers en inwoners van Oene.

______________________________________

___________________________

______________