Bovenstemgroep Noord-Oost Veluwe

 

Laatste nieuws

24-05-2022 – Op dit moment zijn de activiteiten op een laag pitje gezet

Algemeen

Op 28 oktober 2006 verleende een gelegenheidskoor van ongeveer 55 mannen medewerking aan een Reformatieherdenking in de Sionskerk in Epe door bij het zingen van de psalmen een bovenstem te zingen. Daar bleef het echter niet bij. Vanwege de vele positieve reacties en het enthousiasme van de zangers werd besloten door te gaan met het zingen van psalmen met bovenstem. Zo ontstond de bovenstemgroep Noord-Oost Veluwe.

De naam geeft in grote lijnen het gebied aan, waaruit de mannen afkomstig zijn: van Apeldoorn tot Hattem en van Elburg tot Welsum. Het repertoire van de inmiddels meer dan 90 mannen tellende groep bestaat uit psalmen en bekende geestelijke liederen. Voor het zingen met de bovenstem bestaat een toenemende belangstelling. Ook de bovenstemgroep Noord-Oost Veluwe wordt steeds vaker gevraagd medewerking te verlenen aan zangavonden en andere bijeenkomsten. Inmiddels zijn er meerdere CD’s gemaakt, waarop de bovenstemgroep te beluisteren is.

Onder leiding van de dirigent oefent de bovenstemgroep vanaf september tot en met mei op elke eerste vrijdag van de maand tussen 19.00 en 20.15 uur in verenigingsgebouw de Ark in Oene. Alle mannen die graag zingen zijn van harte welkom.

Als er nieuws is over optredens, verschijnt dat in de veluwse kerkbode.

Spotify: Spotify – Bovenstem Groep Noord-Oost Veluwe – Discografie