De Oener Kijktuin

We zijn gestopt met “De Oener Kijktuin”.

We hebben nog wat restanten van decoraties en planten die we op 6 en 7 mei 2022 gaan uitverkopen. U bent op die data van harte welkom. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Een gratis kopje koffie of thee hoort er bij en natuurlijk flinke kortingen op de laatste spullen. We hebben geen PIN meer, dus uitsluitend contante betaling. Als u nog een cadeaubon heeft van onze Kijktuin, lever die dan ook gelijk in.
Graag tot ziens op 6 of 7 mei aanstaande.

Beschrijving van de tuin:

Met liefde voor alles wat groeit en bloeit hebben wij een prachtige tuin kunnen realiseren op een terrein van ruim 1 ha. De tuin valt vooral op door het gebruik van vele soorten bijzondere heesters aangevuld met niet alledaagse vaste planten. Daarnaast hebben we een stuk bos aangeplant en een waterpartij met paddenpoel aangelegd.
Ons doel is de tuin mooi aan te laten sluiten op het landschap met het “weidse” uitzicht en hierbij rekening te houden met wat past in de omgeving. Door de vele bes-dragende struiken en bomen en de grote waterpartij proberen we zoveel mogelijk dieren aan te trekken.

Verkoop:

We hebben een beperkt aantal bijzondere planten en heesters in de verkoop. Maar als we iets niet op voorraad hebben dan kan dat vaak wel besteld worden. Ook hebben we een winkel met heel aparte woon- en tuindecoraties. Denk hierbij aan ijzeren bloemen, vogels van glas, riviersteen en ijzer, oude bloembakken, keramiek enz. Neem hiervoor eens een kijkje op onze Pinterest-pagina (zie bij contact).

Kunst (schilderijen):

Er is bij ons een permanente expositie van de schilderijen van Miep Offenberg (eigenaresse van De Oener Kijktuin). In het 1e weekend van oktober doen we mee met de “Open Atelier Dagen” Noord-Oost-Veluwe.  Indien mogelijk exposeren we ook op andere locaties. Specifieke informatie vindt u bij Nieuws.

Openingstijden:

Na september 2012 hebben we geen vaste openingsdagen en -tijden meer. We zijn open als we thuis zijn. Wilt u niet voor niets komen belt u dan even. Als we open zijn dan vermelden we dit op de “home”-pagina.

Telefoonnr: 0578 64 19 07 of mobiel 06 23 26 66 28. E-mail: info@oenerkijktuin.nl Entree voor de tuinbezichtiging bedraagt € 2,- per persoon.

Routebeschrijving:

Het adres is Grote Weteringdijk 14 in Oene. Vanuit het dorp Oene rijdt u over de Houtweg richting Olst. Zodra u het dorp uit bent ziet u aan uw linkerhand korenmolen Werklust; u zit op de goede weg.
Na ongeveer 1 km gaat u een bruggetje over (over de Grote Wetering). Direct over de brug gaat u rechtsaf de Grote Weteringdijk op. Na 200 m vindt u De Oener Kijktuin op nummer 14.
Komt u er toch niet uit dan vindt u midden in het dorp bij de kerk een informatiebord met alle wegen en straten van Oene en omgeving.

website: http://www.oenerkijktuin.nl/info/