Op Pad in Oene

In de zomermaanden doet Oene zijn naam ‘klompenmakersdorp’ eer aan. Grote, gele klompen markeren de toegangswegen naar het dorp. Op de dinsdagen 26 juli en 2 augustus 2022 vindt het jaarlijkse evenement ‘Op Pad in Oene’ plaats. Diverse deelnemers zetten die dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur hun deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen per fiets of met de auto een gratis route afleggen en zo genieten van een gevarieerd programma met kunst, cultuur, ambacht en lekker eten en drinken. Op een aantal locaties worden zowel binnen als buiten demonstraties en activiteiten aangeboden. 

Er is een grote diversiteit aan deelnemers: natuurlijk kan de kerk (open vanaf 11.00 uur) bekeken worden, maar ook korenmolen Werklust en het Cultuur Alle Deelnemers:
– Aardbeientuin Bronsink
– Hoefsmederij Bronkhorst
– Koren Molen Werklust Oene
– De Witte Pimpernel
– Cultuurhistorisch Museum
– Restaurant Dorpszicht Oene
– Hervormde Kerk Oene
– Ymke Zijlstra
– Galerie ’t Koetshuis
– Herlinda Tessemaker
– Klaarke van der Kolk

De route kan bij iedere gewenste deelnemer gestart worden. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de grote, gele klompen bij hun locaties. Flyers met deelnemers en een routekaart liggen klaar bij diverse recreatiebedrijven in de omgeving, VVV Epe en is te bekijken op www.Oene-info.nl. Op Facebook is aanvullende informatie en leuke wetenswaardigheden over de deelnemers te vinden. De toegang is beide dagen gratis.