bibliotheek Noord-Veluwe – Summerschool – Techniek en leren programmeren in de bieb

Een heerlijke lange warme zomer en toch met plezier naar school? Dat kan deze zomer bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Niet in de schoolbanken maar een school met allerlei leuke (technologische) activiteiten waarbij iedereen actief mee kan doen!

Drone cup (voor 10 – 14 jarigen)
Wat te denken van leren vliegen met een drone? Eerst zelf met een team hindernissen bouwen en daarna de drone door al deze hindernissen laten vliegen.

Roboc@r (voor 8 – 14 jarigen)
Of op een eenvoudige manier aan de slag met het programmeren van apparaten uit de dagelijkse praktijk. Deze zijn door Fischertechnik op klein formaat nagebouwd en de deelnemers leren om de apparaten zoals een sorteermachine, een stoplicht of een rupsvoertuig te programmeren.

Blue-Bot en MakeyMakey (voor 6 – 12 jarigen)
Daarnaast kunnen de deelnemers leren programmeren met de Blue-bot en de Makey Makey. De Blue-Bot heeft een transparante buitenkant en zo is goed zichtbaar welke onderdelen in werking worden gezet wanneer deze een opdracht krijgt. En met de MakeyMakey kunnen de functies van de computer overgenomen worden door bananen of sinaasappels.

Handletteren (vanaf 9 jaar)
En voor de creatieve liefhebbers is er ook een workshop handletteren. Dit is een nieuwe rage waarbij met tekenen van mooie letters in allerlei vormen, afmetingen en stijlen de leukste versieringen gemaakt kunnen worden en dat zonder een computer.

Kortom deze zomer is er voldoende te beleven in de bibliotheek. Voor informatie en aanmelden zie https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/summerschool.html
Snel aanmelden want vol is vol!