nieuws

Boekbindersclub op pad in Oene 25 juli en 1 augustus

Natuurlijk zijn ook dit jaar tijdens de OP PAD in OENE dagen, op dinsdag 25 juli en 1 augustus, de boekbinders van De Kopper Epe/Vaassen weer aanwezig in het Cultuur Historisch Museum, nu op de nieuwe locatie in het Kulturhus Oene, Dorpsstraat 16a.

Deze amateur boekbinders demonstreren hier zowel het inbinden van tijdschriften als het restaureren van oude boeken. Dus bent u in het bezit van een (oude) bijbel of ander boekwerk waaraan de jaren niet ongemerkt zijn voorbijgegaan, dan is dit dé gelegenheid om ze weer in ere te laten herstellen. Hierbij wordt rekening gehouden met of en hoe ze weer gebruikt gaan worden: het alleen ‘pronken’ met een oude (familie)bijbel, of het daadwerkelijk frequent gebruik ervan. Ook uw verzameling waardevolle tijdschriften wordt na het inbinden gemakkelijk toegankelijk én blijft compleet. De kosten vallen eigenlijk altijd erg mee omdat men slechts de materiaalkosten in rekening brengt.

De boekbinders komen normaliter wekelijks bijeen van 9.00 tot 12.00 uur in het clubhuis van de handbalvereniging C.V.O aan de Zichtstede 18, in Vaassen. Momenteel is er weer plaats voor enkele (beginnende) boekbinders. Onder leiding van een coach worden beginnende binders ingewijd in de kunst van het binden van boeken en na enige verkregen vaardigheid, ook in het repareren van kapot gelezen boeken. Komt gerust eens langs op dinsdagochtend voor nadere informatie en om sfeer te proeven. Het huidige ledenbestand is afkomstig uit nagenoeg de gehele Noord-Veluwe.

Bijbel voor restauratie

Bijbel gerestaureerd