nieuws

Boekpresentatie Huis zonder Fundament: een feest van warmte en aandacht

Het was afgeladen vol en er heerste een fijne warme sfeer, afgelopen vrijdagavond in de bibliotheek van Vaassen, toen Rita Steenwoerd haar tweede boek, Huis zonder Fundament, presenteerde. Op Bevrijdingsdag; voor velen een feestdag, maar voor Peter, hoofdpersoon van Huis zonder Fundament, de dag waarop de veroordeling begon. Rita las de ruim honderd aanwezigen een aantal aangrijpende fragmenten voor uit het boek, over hoe het kleine jongetje na de bevrijding op een wrede manier werd geconfronteerd met de daden van zijn ‘foute’ vader. En hoe een keten van geweld maar moeilijk te doorbreken bleek.

Er waren ook lichtpunten in zijn leven. Mensen, vaak vrouwen, die met liefdevolle zorg en aandacht het verschil maakten. Aan twee van hen werd met warme woorden van dank het ‘eerste boek’ uitgereikt.

Aandacht was er ook voor de stichting ‘Het vergeten Kind’, waar de netto opbrengst van Huis zonder Fundament voor wordt bestemd. De gelezen fragmenten maakten pijnlijk duidelijk hoe noodzakelijk het werk voor kwetsbare kinderen in gezinnen in nood was en is.

Naast deze serieuze onderwerpen werd er ook veel gelachen, o.a. bij het creatieve en humoristische verhaal van schrijver en schrijfdocent Gerard van Emmerik, en bij Rita’s ‘dialect of ABN-test’.

Tenslotte benadrukte de schrijfster hoe gezegend zij zich voelde met zoveel lieve en kundige mensen om haar heen. En zij sloot haar verhaal af met een hoopvolle oproep dat we allemaal, als naasten het verschil kunnen maken voor hen die het minder goed getroffen hebben in dit leven.

Huis zonder Fundament (€22,50) kan, (denk ook aan Moederdagcadeau), besteld

worden via een mail naar boekenvanrita@gmail.com of op de website

www.boekenbestellen.nl.

Tevens verkrijgbaar bij de boekhandels in Vaassen, Epe, Heerde, Twello en Apeldoorn, en de Spar Emst en Oene.

Uitgebreide informatie vindt u op ritasteenwoerd.com.

oto Fred Rijckenberg
In een ontspannen sfeer werden na afloop de gekochte boeken door de schrijfster gesigneerd.

F