Gemeente Epenieuws

Helpt u mee aan een veilige jaarwisseling?

De gemeente Epe heeft met verschillende organisaties afspraken gemaakt om voor een zo veilig en rustig mogelijke jaarwisseling te zorgen. Helpt u mee? Lees hieronder wat u kunt doen.

  • Tijdens de jaarwisseling worden regelmatig voorwerpen in brand gestoken. Denk aan afgedankte kerstbomen, autobanden of afgedankte kerstbomen. Ziet u een verdachte situatie? Meld dit bij de gemeente. 
  • Ziet u een wrak staan van een auto, caravan of aanhangwagen? Geef ook dit aan ons door. Deze kan namelijk in brand gestoken worden. De gemeente en politie letten hier extra op.
  • Haal (afval)containers weg of leeg. Zo voorkomt u dat hier vuurwerk in wordt gegooid.
  • Verkeersborden zijn vaak het doelwit van vernielingsacties tijdens de jaarwisseling. Ziet u dat een verkeersbord vernield wordt? Meld dit dan bij de politie. Ziet u achteraf dat er schade is, meld dit dan bij de gemeente.
  • Houd scholen in de gaten. Ziet u een verdachte situatie? Of hoort u geluiden die duiden op vernieling? Neem dan direct contact op met de politie op telefoonnummer 0900 – 8844. Bij acute nood belt u het alarmnummer 112.

Melding bij de gemeente of de politie

Komt u één van bovenstaande situaties tegen, neem dan contact op met de gemeente via 14 0578 of mail naar veiligheid@epe.nl. Voor contact met de politie belt u naar 0900 – 8844 of, bij acute nood, alarmnummer 112. Twijfelt u wie u moet bellen? Kijk dan in onderstaand overzicht.

Meld misdaad anoniem

Via Meld misdaad anoniem kunt u ook anoniem informatie delen over een ernstige misdaad. U kunt hier ook melding doen van brandstichting of illegaal vuurwerk. Zo draagt u bij aan de veiligheid in uw eigen omgeving. Ook tijdens en rond de jaarwisseling. Meld misdaad anoniem is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een melding doen via de website(link is extern).