kulturhus Epenieuws

Kulturhus EGW – programma maart 2017

Datum: 04-03-2017
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 12,50

Mannen van Naam ‘Waargebeurd’
In korte tijd hebben de Mannen van Naam veel indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld. Met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en hilarische autobiografische verhalen, hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Bij het gloednieuwe programma ‘Waargebeurd’ zal dat in het Eper Kulturhus zeker ook gebeuren. ‘Waargebeurd’ is het derde theaterprogramma van Mannen van Naam, een trio dat bestaat uit enthousiaste multi-instrumentalisten Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven. Alle drie stonden ze lang geleden aan de basis van de formatie Pater Moeskroen. Het trio zit vol verhalen die verteld moeten worden. Of bezongen in mooie liedjes.


Datum: 05-03-2017
Aanvang: 15:00 uur
Zaal: ds. Prinszaal
Entree: € 7,50

Zondagmiddagconcert: Barbara Merlijn en Marianne Smit
Marianne Smit (harp) en Barbara Merlijn (fluit) bieden tijdens dit bijzondere zondagmiddagconcert een muzikaal moment van rust. Rust leidt tot stilte en kalmte en laat inspiratie borrelen en aanzwengelen. Voor dit programma zochten de dames de samenwerking met de Apeldoornse kunstenaar Auke Terpstra. Tijdens het concert laten de musici enkele van zijn beelden zien. Zodat de luisteraars tijdens de muziek ook hun ogen op de beelden van Terpstra kunnen laten rusten. Marianne en Barbara leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam waar zij beiden hun master-diploma behaalden. Later werkten zij nog samen in een aantal ensembles. Beide musici geven les in Apeldoorn.

 

Datum: 12-03-2017
Aanvang: 15:00 uur
Entree: gratis

Bekende Epenaren: Christien Osinga
Bekende Epenaren; het is de populaire reeks van Kulturhus EGW rondom enkele markante persoonlijkheden en hun unieke verhaal. De naam Christien Osinga zal bij niet veel mensen een belletje doen rinkelen. Maar wanneer men het in deze regio over zwemjuf Christien heeft, dan weet vrijwel iedereen meteen wie er bedoeld wordt. Ze is ooit geboren in een boerderijtje naast het zwembad De Wijerd tussen Epe en Heerde. De keuze om badjuffrouw te worden was daardoor eigenlijk niet heel vreemd. Sinds jaar en dag geeft ze zwemles in het zwembad van het Princess Hotel aan de Dellenweg in Epe. Wat velen niet weten: bij Christien Osinga ontstond ook de behoefte om nog iets anders voor kinderen te kunnen betekenen. Want hoe houd je je hoofd boven water, wanneer je verlegen bent, wordt gepest, niet voor jezelf durft op te komen, het liefst onzichtbaar bent, of jezelf juist overschreeuwt? Ze doet daarom aan kunstzinnig dynamisch coachen, door middel van schilderen, tekenen en bijvoorbeeld kleien. Christien zal ook daar over vertellen.

Datum: 16-03-2017

Kulturpannetje – Een Indonesisch buffet’
Nieuwe mensen ontmoeten, die u anders niet zou ontmoeten uit de gemeente Epe en tegelijkertijd genieten van een heerlijke driegangen maaltijd voor € 8,00 (exclusief drankjes), kan dit? We kunnen dan met elkaar praten, samen plezier hebben en heerlijk eten in het Kulturhus waar een gemoedelijke en informele sfeer gecreëerd is. We zitten met elkaar aan prachtig gedekte tafels. De soep kan aan tafel worden opgeschept voor elkaar en de hoofdmaaltijd staat klaar in de vorm van een buffet.
Dit initiatief is opgezet voor mensen die iets willen toevoegen aan hun leven en dat van anderen. Daarbij is iedereen uit de gemeente Epe welkom: jong, oud, vrienden, collega’s, gezinnen met kinderen, alleenstaanden, het maakt niet uit. Deze open eettafel wordt georganiseerd door een werkgroep van het Kulturhus EGW in Epe en is hét recept voor een hechtere gemeenschap, omdat er dan saamhorigheid en betrokkenheid ontstaat tussen bewoners van de gemeente. Om de saamhorigheid te vergroten, vinden de leden van de werkgroep het fijn om ook mensen uit te kunnen nodigen voor wie het bedrag van € 8,00 een belemmering is. Wanneer u wilt, kunt u een vrijwillige bijdrage doen in het “Maaltijd voor Maaltijd” varken. Het varken staat bij de receptie van het Kulturhus.
U kunt telefonisch reserveren bij het Kulturhus (0578 616775) of bij de receptie van het Kulturhus van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij vernemen graag met hoeveel personen u komt en of u eventueel vervoer nodig heeft. U dient contant af te rekenen op de avond zelf, er is helaas geen mogelijkheid om te pinnen. Het gebouw is ook rolstoeltoegankelijk.

 

Datum: 19-03-2017
Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 7,50

‘Derde Zondag’: Foondelpark
Vocaal Theater Ensemble Foon brengt 19 maart de voorstelling Foondelpark in het Eper Kulturhus. Een park zoals er zovele zijn. Je kunt er wandelen, spelen, luieren op het gras of doezelen op een bankje. ’t Is er heerlijk toeven. Je leest een boek, laat je meevoeren in het verhaal. Een boek dat je vrolijk maakt, over lief en leed, geheimzinnig, magisch. Het verhaal brengt je overal waar je wilt zijn, alles wat je kan bedenken. Brengt het je terug in het park? Wie zijn er in dit park? Wat zie je in dit park? Is het dag of nacht? Lente of herfst? Is dit überhaupt nog hetzelfde park waar je voorheen naar binnen liep? Vocaal Theater Ensemble Foon neemt je mee. Het ensemble bestaat uit veertien enthousiaste, gedreven zangers en zangeressen en een al even enthousiaste en gedreven pianiste. In de loop van de jaren heeft Foon zich ontwikkeld tot een veelzijdig en uniek theaterensemble. Maar daar kom je tijdens deze Derde Zondagvoorstelling vast wel achter.

 

Datum: 25-03-2017
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 15,00

Lachen in Epe: De Cabaretpoel
Een nieuw cultureel seizoen, een nieuw programma-onderdeel. Dit seizoen heeft de programmaraad van Kulturhus EGW een drietal cabaretvoorstellingen op de agenda gezet. Dit onder de veelzeggende titel ‘Lachen in Epe!’. Deze editie is wel heel bijzonder. Via De Cabaretpoel kan men in Epe kennis maken met vier nieuwe aanstormende cabarettalenten die elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten geven. Zo zijn er finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals te zien. De Cabaretpoel is een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Wie er spelen blijft tot de avond zelf een verrassing. Dus cabaretliefhebbers opgelet: deze voorstelling mag u niet missen. Want dit wordt zeker lachen in Epe geblazen!