nieuws

Nieuwbouw Hospice Casa Vera

De opdracht voor de verbouwing van de nieuwe locatie van hospice Casa Vera is gegeven aan bouwbedrijf Braakman & Pannekoek uit Epe. Zij gaan het paviljoen met drie gastenkamers aan de karakteristieke villa aan de Quickbornlaan 13 in Epe bouwen.

Begin deze week is de opdracht door Leo Eland (voorzitter) en Herman Reurink (penningmeester) van de Kruimelschaar met Dennis Braakman van bouwbedrijf Braakman & Pannekoek getekend. ,,Eindelijk is het zover! En het wordt heel mooi!”, aldus Leo Eland. Het bouwbedrijf hoopt nog eind september te kunnen starten op de locatie aan de Quickbornlaan 13. De sloopt begint volgende week. ,,Wij zijn blij dat wij deze bijzondere opdracht mogen uitvoeren’’, aldus Dennis Braakman. ,,Het is een maatschappelijk project en wij hebben ook geprobeerd er een maatschappelijke prijs aan te hangen.’’

Ook de vergunning voor de aanbouw van het paviljoen is rond. De gemeente Epe heeft deze afgegeven en er zijn geen bezwaren op de vergunning binnengekomen.

Het hospice is momenteel tijdelijk gehuisvest aan de Eperweg in Oene. Ook daar zijn 3 bedden beschikbaar. Gebleken is dat daarmee in voldoende mate wordt voorzien in de behoefte en dat daar ook voldoende vrijwilligers voor beschikbaar kunnen zijn in het bijna-thuis-huis voor mensen in hun laatste levensfase.

Het bouwteam

Vrijwillige hulpdienst de Kruimelschaar, waar hospice Casa Vera een afdeling van is, wordt voor het bouwmanagement bijgestaan door Sylvia Lisapaly-De Winkel van Sylryk Projectmanagement uit Apeldoorn. Dijkstra Epe zal de installatie verzorgen. Deze mensen vormen het bouwteam, samen met de medewerkers van Braakman & Pannekoek en Leo Eland en Herman Reurink.

Er zijn financiële middelen om van start te gaan, maar het bestuur zoekt nog steeds mensen die het hospice verder financieel willen steunen. Wilt u helpen? Het bestuur komt graag met u in contact! U kunt bellen met de voorzitter Leo Eland (tel. 0578 620774) of de penningmeester Herman Reurink (tel. 0578 615640).

Sommige mensen hebben zich toen opgegeven voor een nieuwsbrief, om zo de ontwikkelingen te volgen. Dit kan alsnog. Stuur een e-mail naar beerdkroeze@gmail.com met als onderwerp ‘nieuwsbrief hospice’.


Leo Eland, voorzitter van de Kruimelschaar, Dennis Braakman van bouwbedrijf Braakman & Pannekoek en Herman Reurink, penningmeester van de Kruimelschaar ondertekenen de opdracht op het kantoor van het bouwbedrijf aan de Kweekweg in Epe
Het voltallige bouwteam van de realisatie van de nieuwe locatie van hospice Casa Vera met Jeroen Mulder en Dennis Braakman van Braakman & Pannekoek, Herman Reurink van de Kruimelschaar, Adriaan van Egteren van Dijkstra Epe, Syliva Lisapaly-De Winkel van Sylryk Projectmanagement en Leo Eland, voorzitter van de Kruimelschaar