Gemeente Epe

Nominatie van start voor de ‘Sportprijs Epe’ en ‘Heel Epe Beweegt-prijs’

De prijzen worden uitgereikt om inwoners te bedanken voor hun prestaties en ideeën, ze in het zonnetje te zetten en het sportklimaat binnen de gemeente Epe te stimuleren.

 De gemeente Epe gaat vanaf nu op zoek naar de beste sportprestatie en het beste maatschappelijke sportinitiatief van het jaar 2022. De winnaars in deze categorieën ontvangen de Sportprijs en de ‘Heel Epe Beweegt-prijs’. De verkiezing, georganiseerd door de gemeente in samenwerking met sportverenigingen, organisaties en inwoners, keert na 2 jaar afwezigheid weer terug. Kandidaten voor de nominaties kunnen worden gestuurd via een e-mail naar thomas.prins@epe.nl.   

Stimuleren sport in de gemeente 

De prijzen worden uitgereikt om inwoners te bedanken voor hun prestaties en ideeën, ze in het zonnetje te zetten en het sportklimaat binnen de gemeente Epe te stimuleren. De sportprijs is voor de beste sportprestatie. Bijzonder is dat zowel professionele als amateur sporters en zowel individuele sporters als teams deze prijs kunnen winnen. De ‘Heel Epe Beweegt-prijs’ viert maatschappelijke initiatieven die inwoners in onze gemeente aanzetten tot bewegen.  

Nomineren en stemmen 

Sportverenigingen en inwoners kunnen zowel voor de Sportprijs als de Heel-Epe-Beweegt prijs kandidaten aandragen. Zij mogen per persoon 1 kandidaat of team per prijs aandragen. Zij hebben vanaf nu tot 21 november 2022 om hun inzending in te sturen, waarna de jury een top 3 per categorie selecteert. Eind november worden de kandidaten bekend gemaakt en kunnen inwoners via de gloednieuwe website van de gemeente stemmen op hun favoriete sporter of sportteam en het mooiste maatschappelijke sportinitiatief.  

Stemmen en onthulling winnaar 

Een jury kiest uit alle kandidaten 3 genomineerden per categorie. Vervolgens stemmen de jury (50%) en de inwoners (50%) over wie dit jaar de winnaar wordt van de prijzen. De onthulling van de winnaar en de uitreiking van de prijzen vinden plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in januari 2023.  Nomineren: kandidaten kunnen worden doorgegeven via thomas.prins@epe.nl.