Stichting Cultureel Platform Epe – muziek in de kerk – 1 april Epop in de kerk

Epop in de Kerk

Programma Epop in de Kerk 2017 bekend,
Samenwerking CPE en Epop

Zowel Stichting Cultureel Platform Epe (CPE) als Stichting Epop staan bekend om een uitdagende en kwalitatief hoogwaardige programmering. De  programmeurs van beide stichtingen hebben de afgelopen jaren regelmatig contact met elkaar gehad. Dit heeft ertoe geleid dat bijvoorbeeld  de Amsterdamse popband Zorita, maar ook trompettist Eric Vloeimans meerdere keren in Epe hebben gespeeld. Zij speelden zowel op een zomeravondconcert als op het Epop Festival.

Als eerste stap in de samenwerking hebben we besloten om in 2017 ‘Epop in de Kerk’ en één zomeravondconcert van CPE gezamenlijk te organiseren.

Het programma van Epop in de Kerk 2017 laat direct zien dat unieke projecten en kwaliteit voor beide organisaties nog steeds onverminderd voorop staan. Dat is de reden om Chantal Acda dit jaar naar Epe te laten komen. Chantal Acda is een geboren Nederlandse, maar woont en werkt al een aantal jaren in België. Zij staat al 3 jaar op het verlanglijstje van Epop in de Kerk.Vorig jaar vroeg Handelshuis Gent aan Chantal een project op te zetten op zoek naar magie en hemelse sferen. Haar traditionele instrumentenbroeders maakten daarbij plaats voor blazers, percussionisten en mannenkoor Arc Sonore. De eerste uitvoering was in de Gentse Sint-Jacobskerk. Tijdens Epop in de Kerk is dit speciale project nu voor de 1e keer in volledige bezetting in Nederland te bewonderen. Na de Ponzo Light tour van Janne Schra in 2016  opnieuw een primeur voor Grote Kerk Epe

Epop in de Kerk 2017 wordt geopend door Ruud Fieten, een talentvolle uitvinder, kunstenaar, en singer songwriter uit Meppel. Ruud deed al mee aan de Beste Singer Songwriter van Nederland en in 2016 kwam zijn doorbraak met o.a. een goed ontvangen debuut EP, de Popronde (27 shows!) en een plek op Eurosonic. Met zijn loepzuivere stem brengt hij ijzersterke liedjes die tussen folk, blues en country inzitten.

Epop in de Kerk  vindt plaats op zaterdag 1 april in Grote kerk Epe. De deuren openen om 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop à € 10,- zijn verkrijgbaar bij Wijnkoperij Kroese en via de websites www.cultureelplatformepe.nl en www.stichtingepop.nl . Kaarten aan de deur zijn € 15,00.

Chantal Acda