Veluvine Nunspeet – agenda week 14 en 15

Laten we eerlijk zijn

Vrijdag 5 april 2019 (20:15)


Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn…

Want hoe die jongens van twee hoog je totaal negeren in het trappenhuis is tekenend. Tekenend voor de manier waarop het huis gillend achteruit gaat. Letterlijk. Want ook de stem van zij op één hoog laat de ruiten springen. Dan willen ze ook nog eens een groepsapp. Alsjeblieft zeg: een groepsapp. Gewoon bij elkaar gaan zitten om de boel eerlijk uit te praten: ho maar! Laten we eerlijk zijn: er is geen ergere stress dan burenstress. Onze relatie gaat er nog aan onderdoor. Laatst zei mijn vrouw nog tegen mij: “Misschien is zeiken over de buren nog het enige wat ons bindt.”

Owen Schumacher kent u natuurlijk als typetjeskanon uit ‘Koefnoen’. Beau Schneider is een van ‘s lands grootste acteertalenten (o.a. GTST, ’Hendrik Groen’) en comédienne Hanneke Drenth maakte afgelopen seizoen furore als Jasperina in de theaterhit ‘De Grote Drie’. Nu komen ze samen in deze gloednieuwe en pijnlijk grappige comedy ‘Laten we eerlijk zijn’.

Van de makers van de theaterhit Hart tegen Hart, schrijvers Roos Schlikker, Erris van Ginkel en Richard Kemper, die het stuk samen met Rick Engelkes produceert.


kaarten kosten € 25,75 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Edsilia Rombley – The Piano Ballads & More

Vrijdag 6 april 2019 (20:15)

Edsilia Rombley keert terug in de theaters met haar nieuwe theatershow The Piano Ballads & More! Zaterdag 6 april is zij ook te zien in Veluvine.

De theatershow bestaat uit een aaneenschakeling van prachtige liedjes, gebracht vanuit een verrassend kleine setting. Edsilia zegt hierover: “Ik wil heel graag een show maken waarin ik het publiek meer van mezelf kan laten zien en de mensen op die manier een mooie avond kan geven. De sfeer van het theater past daar perfect bij. Dichtbij de mensen zodat iedereen voelt wat muziek kan doen.”

Edsilia wisselt haar eigen nummers af met geweldige covers die zij op sprankelende wijze weet om te toveren tot een eigen geluid. Haar persoonlijke anekdotes, gevoel voor humor en interactie met het publiek maken The Piano Ballads & More tot een intense theatershow die ontroert en vermaakt.

Kaarten kosten € 25,75 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Bohemian Rhapsody – Laatste kaarten!

Donderdag 11 & zaterdag 13 april 2019 (20:00)

Bohemian Rhapsody is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste Geluid – de grootste film van 2018. 

Geregisseerd door: Bryan Singer
Hoofdrollen: Rami Malek, Lucy Boynton en Gwilym Lee

Jaar: 2018
Genre: Muziek/Drama 
Duur: 135 min. 
Land: Verenigd Koninkrijk/VS

Kaarten kosten € 9,25 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

The Children Act – Filmhuis

Vrijdag 12 april 2019 (20:00)

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak – de 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan.

Geregisseerd door: Richard Eyre 
Hoofdrollen: Emma Thompson (Oscar-winnares), Fionn Whitehead (Dunkirk) en Stanley Tucci

Jaar: 2017 
Genre: Drama
Duur: 105 min. 
Land: Verenigd Koninkrijk

Kaarten kosten € 9,25 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Gewoon Aans – Volk

Vrijdag 12 april 2019 (20:15)

Twents revuegezelschap Gewoon Aans

Het Twentse revuegezelschap Gewoon Aans presenteert een gloednieuwe voorstelling: Volk. Allerlei soorten karikaturen passeren de revue. Gewoon Aans staat ook dit keer weer garant voor een heerlijk avondje uit, vol met spitsvondigheden, verbaal en non-verbaal, verpakt in een mooie show. Vrijdag 12 april is Gewoon Aans te zien met deze gloednieuwe voorstelling Volk.

“Het is ons weer gelukt, mede door de energie die we hebben gekregen en de positieve reacties op onze eerste productie VerrasSing, een programma te maken voor jong een oud. U mag dit stukje pure streektaal niet missen.”

In 2015 stopte het succesvolle Twentse revuegezelschap Boer’nleu. Gerrit Versteeg en Louise Raamsteeboers, die allebei jaren deel uitmaakten van Boer’nleu, zaten niet bij de pakken niet. Louise begon te schrijven en kreeg de smaak te pakken. Het resultaat is het nieuwe revuegezelschap Gewoon Aans.

Kaarten kosten € 20,00 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.

Abafazi – Black, Brave & Beautiful

Zaterdag 13 april 2019 (20:15)

Op Afrikaanse safari in Veluvine

Afrika ver weg? Niet op zaterdag 13 april, want dan nemen de tien powervrouwen van Abafazi je mee op safari in Veluvine. Een rondreis met je ogen en oren door de rijke cultuur van Zuid-Afrika. Een Afrika-belevenis om nooit te vergeten!

In de verte gaat de zon langzaam onder, bij het invallen van de avond komt er nieuwe energie vrij. De  vrouwen van Abafazi pakken hun trommels en laten hun stembanden trillen. Dit zijn de basisinstrumenten van de vrouwen, maar met hun energie ontstijgen ze de magie van de muziek. Het gebeurt in townships en in bergdorpen, op pleintjes en markten: overal waar liefhebbers zich willen laten betoveren door de klanken van het ritme en de deining van de dans.

,,We spelen en zingen om de wereld nieuwe energie te geven. Onze muziek staat voor verbondenheid en kracht. Door samen te spelen, te dansen en te zingen, laten we zien en horen wat je met eendracht kunt bereiken’’, zegt drummer Tiny Modise. ,,Zo tillen we elkaar en ons publiek op. Zingend en spelend geven we het dagelijks leven extra kleur.’’ ,,Onze muziek en onze show spreken een internationale taal. In het ritme hoor je onze hartslag. De diepere emoties erachter zijn voor iedereen te begrijpen.’’

Niet voor niks betekent Abafazi ‘vrouwen’ in de taal van de Zulu’s. ,,We stralen uit dat we als vrouwen samen sterk staan. We willen laten zien dat je als vrouw niet afhankelijk hoeft te zijn. En dat je veel kunt bereiken als je met andere vrouwen samenwerkt. Onze voorstelling is daar het voorbeeld van. Daarin laten we graag zien hoe je de wereld samen mooier kunt maken.’’

Met hun kleurrijke aankleding, hun overtuigende muziek en hun sterke samenspel vormt dit talentvolle tiental het symbool van verbondenheid. Spelend, zingend en dansend tonen ze zich hartverwarmende ambassadeurs van de regenboognatie, waar natuur en cultuur zo vloeiend in elkaar overlopen. De kern van hun muzikale verhaal is respect. Respect voor elkaar, respect voor de mensen in hun omgeving en respect voor de natuur.


Kaarten kosten € 29,75 inclusief drankje. Kaarten voor films en voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.veluvinenunspeet.nl of af te halen aan de kassa van Veluvine. De kassa is op werkdagen geopend van 09.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van de voorstelling.