nieuws

Veluvine Theater & Kids Fonds een groot succes


Nunspeet – Het Veluvine Theater & Kids Fonds, geïntroduceerd in theaterseizoen 2022-2023, was een succesvol experiment. Maar liefst 734 kinderen bezochten in de periode 29 december tot en met 22 april, dankzij een donatie van Rotary Nunspeet, gratis het theater. Er is nu nog een klein bedrag over waarmee Veluvine Nunspeet ook in seizoen 2023-2024 kinderen, die uit gezinnen met een kleine beurs komen, een culturele beleving wil bieden.

De reacties op het Veluvine Theater & Kids Fonds waren ontroerend. Meerdere ouders gaven aan het een mooi initiatief te vinden en het fijn te vinden dat zij als gezin ook naar het theater konden. “Wij kunnen ons een bezoek aan het theater niet veroorloven. Dankzij de gratis kaarten hebben ook wij onze kinderen een leuke middag kunnen geven”, aldus een blije moeder.

Het nog resterende bedrag van het fonds wordt per voorstelling vrijgegeven. De eerste gratis kaarten worden beschikbaar gesteld voor de voorstelling ‘Zin in Z@ppelin LIVE’ op zaterdag 23 september, als niet alle kaarten worden gebruikt, gaat het resterende bedrag mee naar de volgende kindervoorstelling namelijk de Kinderboekenweekspecial met Tosca Menten in oktober. Net zolang tot het geld helemaal is opgebruikt.

Om het hele seizoen kinderen te kunnen verblijden is Veluvine Nunspeet op zoek naar nieuwe ondersteuners of donateurs om het Kids Fonds te steunen. “Het zou mooi zijn als nieuwe ondersteuners, bijvoorbeeld een bedrijf dat een jubileum viert, zich melden om dit Veluvine Theater & Kids Fonds te steunen. Cultuur maakt gelukkig en is zeker een verrijking in het leven van jonge kinderen”, aldus ad-interim directeur Koos Meijerink. Gegadigden kunnen zich melden bij Veluvine Nunspeet (receptie@veluvinenunspeet.nl).