bibliotheek epe

Zoektocht naar Voorleeskampioenen gemeente Epe

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 4 februari in Epe en 6 februari in Vaassen lokale rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zeven  schoolkampioenen uit Epe en Oene en zes schoolkampioenen uit Vaassen en Emst uit de groepen 7 en 8 lezen bij de spannende lokale voorleesrondes voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers

De schoolkampioenen die deelnemen in Epe zijn Maaike Boeve van de K. Norelschool, Sem Zweers van de Gildeschool, Nienke Reurink van de W.G. van de Hulstschool, Sophie Arfman van De Hoge Weerdschool, Jasmijn Kroes van De Bongerd, Roos Koopman van de Anne de Vriesschool en Isabelle Denekamp van de Sint Bernardusschool.

De schoolkampioenen die deelnemen in Vaassen zijn Thijmen Hiemstra van De Sprenge Emst, Coen den Besten van Gerardus Majella, Tamara Breman van de Sterrenschool Geerstraat, Brent Tiemann van Mozaïek, Noraly Slegers van De Violier en Julia Bosch van de Sprenge Vaassen.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek

De jury in Epe bestaat uit wethouder Visser, de heer van der Schouw, journalist en tekstschrijver en mevrouw de Graaf, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

De jury in Vaassen bestaat uit wethouder Aalbers, mevrouw Bobbink, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw Siedych, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De voorleeskampioenen van deze lokale rondes gaan door naar de regionale ronde in Apeldoorn om gemeente Epe te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 27 mei 2020. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2020 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl