nieuws

165ste Oener Koefeest is feest voor iedereen

Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober staat Oene op z’n kop

Heel Oene ziet reikhalzend uit naar de 165ste editie van het Koefeest. Het Jubileumjaar kan na 2 jaar uitstel eindelijk gevierd worden. In de herfstvakantie is dit het uitje voor het hele gezin. Het bestuur en de vele vrijwilligers zijn klaar voor een koefeest wat qua organisatie staat als een huis.

Woensdag voor de jeugd
  
Woensdagmiddag begint het met het Koefeest Voetbaltoernooi op het terrein van VV Oene, met tussendoor een prestatieloop voor alle kinderen t/m 12 jaar. Aan het eind van de middag kunnen kinderen met hun favoriete huisdier op de foto tijdens de huisdierenkeuring. De keurmeesters bekijken of je goed zorgt voor je huisdier, en geven nuttige tips. De woensdagavond start met Oene Got Talent. Durf jij het aan om op het podium jouw kunsten te laten zien? Kom jij zingen, dansen of playbacken? Of misschien wel een muziekinstrument bespelen? Mocht je je willen aanmelden stuur dan een mail naar oenegottalent@hotmail.com. Dit jaar, na Oene Got Talent, organiseren we voor het eerst de Koefeest Muziek Bingo! Hiermee kun je consumptiemunten winnen voor de spetterende afsluiting van de woensdag, de Avond van Oene met medewerking van de Musicsession drive in show.Programma donderdag  

Prestatieloop
Huisdierenkeuring

Op donderdag begint de uitgebreide warenmarkt om 8 uur. Ook is dit het tijdstip waarop de linten doorgeknipt worden van de rommelmarkt bij de kerk. De feestelijke officiële opening van het 165ste Oener Koefeest is om 09.30 uur bij het Koefeestpleintje. Om 10.00 uur start aan de kerkweg het motorisch geronk met de Koefeest Cross voor brommers, motoren en auto’s. De Koefeest Cross is inmiddels bekend in de hele regio en trekt vele bezoekers naar Oene. Tegelijk, ook aan de kerkweg bij de koeientent start de Oener Koefeest Veekeuring. Jongeren met prachtig jongvee beleven hier de dag van hun leven als ze hun troste bezit mogen showen. Het zal ook dit jaar weer een ontmoetingsplek zijn waar veel boeren komen om bij te praten.
De Landbouwmechanisatiebeurs tijdens het Koefeest is één van de grootste uit de regio, met elk jaar weer veel noviteiten en landbouwvoertuigen die staan te glimmen. Maar ook de Oldtimershow met oude tractoren, brommers en fietsen moet je zeker bezoeken op je rondje over de markt.  Op het oude voetbalveld zal er voor kinderen een leuk buitenspelprogramma worden georganiseerd door Koppel-Swoe vanaf 10.30 uur. Iedere deelnemer ontvangt na afloop iets lekkers.  

Veekeuring
Oener Koefeest Cross

Kortom, er is voor iedereen wat te doen op het 165ste Oener Koefeest op woensdag 26 en donderdag 27 oktober in de herfstvakantie.  We hopen dat net als in de voorgaande edities vele duizenden mensen de weg naar Oene weer weten te vinden.