4 juli 2020 Speuldeuze & Praotstoel794

Om 9 uur begint wie in de Speuldeuze met ‘n toertje deur ‘t Drèèntse landschap. Cor Rorije probeert de eerdappelvlaktes, de kuddes schaopm op de heet en de grote keien muzikaal in ‘t zicht te kriegn.

Om tien uur zal Gert Roelofs zijn plek achter de knoppen innemen, om de Praotstoel technisch tot een goed einde te brengen. Het programma-overzicht is deze keer van Cor Rorije. Die in het eerste uur wel bezig gehouden wordt.  Hij hoopt te kunnen praten met de bedenker van de website “Wat ik wil vertellen”. Jonge kinderen kunnen hiervoor met hun grootouders praten over de zaken in het leven die beiden waarschijnlijk belangrijk vinden. En het verdrijft de verveling in deze corona tijd.

Daarna zal Cor met Sanne van Asselt kijken waar ze nog ondersteuning bij nodig heeft om via “Heerde Helpt” meer mensen met elkaar in contact te brengen. Het Coronavirus is nog niet verslagen. Zoals het er nu uitziet kan dit uur behoorlijk gaan veranderen.

Het is zeker dat Linda Seinstra om 11uur aanwezig zal zijn tijdens de jubileumdraaidag van Daams Molen in Vaassen en dan praten met vrijwilligers en bezoekers van de 150 jarige molen naast de Wieken.

Om 11:40u gaat Cor Rorije praten met Willem Gunneman over het nieuwe bedenksel van Willem en zijn muzikale kornuiten. “Datverdieteenliedje.nl” is een vrolijke noot in Coronatijd die de muziek weer doet opleven.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma. www.facebook.com/praotstoel794