nieuws

8e Vaccinatielocatie GGD Noord- en Oost-Gelderland in Heerde


Eind maart werd de opening van de vaccinatielocatie in Heerde nog uitgesteld omdat er minder vaccins geleverd werden. Inmiddels komt de opschaling flink op gang en opent de locatie op 31 mei de deuren. Met deze 8e (en laatste) locatie in Noord- en Oost-Gelderland is de GGD klaar om op te schalen naar ruim 95.000 vaccinaties per week. 

De vaccinatielocatie in Heerde krijgt zes priklijnen waar de GGD 7 dagen per week 12 uur per dag gaat vaccineren. Met locaties in Apeldoorn (2 locaties) Borculo, Doetinchem, Harderwijk, Lichtenvoorde, Zutphen en nu ook in Heerde zijn er verspreid door de regio voldoende locaties om vaart te maken met vaccineren. Er werken inmiddels ruim 700 medewerkers op de vaccinatielocaties, waarvan bijna de helft prikkers. Daarnaast zorgen administratief medewerkers, hosts, coördinatoren, verpleegkundigen en artsen voor een veilig proces en een vlotte doorloop.

95.000 vaccinaties per week

Werden er in de eerste week van mei ruim 30.000 vaccinaties gezet, in de derde week van mei waren dat er al 43.000 en begin juni verwacht de GGD Noord- en Oost-Gelderland 68.500 vaccinaties per week te zetten. Als er voldoende vaccins geleverd worden loopt de teller in de loop van juni op tot het maximum van 95.000 per week in een van de grootste regio’s qua oppervlakte in Nederland. Het tempo van uitnodigen van de volgende leeftijdsgroepen hangt af van de hoeveelheid vaccinaties die de GGD ontvangt en de vaccinatiebereidheid van de groepen. De mensen van de GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn er klaar voor. Om veilig de maximale capaciteit te benutten en de doorstroom te bevorderen, wordt van bezoekers verwacht dat zij alleen komen, binnen een mondkapje dragen, hun afspraakbevestiging en ID-bewijs bij zich hebben en geen coronaklachten hebben.

Logistieke operatie

Het is voor de GGD Noord- en Oost-Gelderland ook een gigantische logistieke operatie. Bij de inrichting van elke locatie hield de organisatie al rekening met de mogelijkheid om snel te kunnen opschalen. Zo zijn er vliegveldlijnen aangebracht met pijlen om de looproute aan te geven en is elke priktent ingericht om op veilige afstand van elkaar 2 mensen tegelijk te vaccineren. Daarnaast zijn er voldoende ruimtes op de locatie ingericht voor artsen, verpleegkundigen, EHBO-medewerkers en administratie.