nieuws

Nieuwe expositie in de Ring – ‘Originele poppenkunst als kunstvorm’

‘Originele poppenkunst als kunstvorm’

DABIDA (Dutch and Belgian Institute of Doll Artists) is opgericht in 2006 door een kleine kern van Nederlandse poppenkunstenaars. Het is een vereniging zonder winstoogmerk en heeft op dit moment 17 exposerende leden.

Doel van DABIDA is; het maken van poppen- en figuratieve kunst stimuleren, het werk van de leden promoten en de weg te openen voor acceptatie van originele poppenkunst als kunstvorm.

Om dit te bereiken presenteert DABIDA de poppen- en figuratieve kunst van de leden op een eigen website (www.dabida.eu) en facebook pagina (dabida artists). Leden staan alleen en soms ook gezamenlijk met hun creaties op beurzen, tentoonstellingen en kunst evenementen in binnen- en buitenland.

Jaarlijks organiseert DABIDA een DABIDA dag. Op deze dag exposeren de leden hun mooiste en nieuwste creaties in een passende ambiance en wordt er ieder jaar één of soms meerdere gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd om als gast zijn of haar werk te exposeren. Deze dag wordt meestal gehouden begin april op een locatie centraal gelegen voor Belgische, Nederlandse en Duitse bezoekers.

Ook vindt op deze DABIDA dag de uitreiking van de Annual Doll Award plaats. Een wedstrijd die wordt uitgeschreven om iedereen uit te nodigen werk in te zenden naar aanleiding van een vooraf vastgesteld thema. De makers van de 3 beste inzendingen worden uitgenodigd aanwezig te zijn en worden hun inzendingen tijdens de expositie ook tentoongesteld.

Openingstijden de Ring: dinsdag t/m vrijdag van 10.00-12.00 en 14.00-16.oo uur.

Meer informatie www.deringepe.nl.