bibliotheek epe

Bibliotheek NoordVeluwe – Informatieavond over dyslexie en andere leerproblemen

Danielle Maas van Maas studiebegeleiding & coaching houdt 21 november een informatieavond over dyslexie en andere leerproblemen.

Kinderen met leerproblemen, u kunt daarbij denken aan dyslexie, dyscalculie en concentratieproblemen, en sociaal emotionele problemen, zoals faalangst, examenvrees en een negatief zelfbeeld, zijn niet gedoemd om daar hun hele schooltijd last van te hebben. De Kernvisie methode helpt deze kinderen om op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte. Vaak ligt de focus op het opnieuw aanbieden van bijvoorbeeld spellingregels in de hoop dat ze deze keer wel blijven hangen. Dit sluit niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn. Door gebruik te maken van de capaciteiten van het kind, zijn zij wél in staat om te automatiseren wat nodig is om meer vanzelfsprekend te kunnen lezen, spellen en rekenen.
Kernvisiecoach Danielle Maas, helpt in haar praktijk Maas studiebegeleiding & coaching kinderen naar een andere leerstrategie, waardoor deze kinderen in staat zijn om grote verbeteringen te realiseren in hun leerresultaten en in hun welzijn. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt u als ouder uitgelegd hoe en waarom de Kernvisie methode uw kind kan helpen. Deze avond is ook interessant voor leerkrachten en andere onderwijsprofessionals.
De avond wordt gepresenteerd door Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek ‘Krachtig anders leren’. Meer informatie over de methode vindt u op www.kernvisiemethode.nl

De informatieavond vindt plaats bij De bibliotheek in Epe, Stationstraat 16 8161 CR Epe en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Aanmelden vooraf is gewenst in verband met het beschikbare aantal plaatsen. De toegangsprijs is € 5,00 per persoon en is inclusief koffie en thee en wat lekkers. Aanmelden via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl