Geweldige opbrengst markeert zevende jaar verkoop vogeltaarten

EPE – Het is voor Erna van Roekel zelf ook wel bijzonder om even bij stil te staan: Dit jaar heeft de verkoop van vogeltaarten maar liefst ruim 8.600 euro voor hospice Casa Vera opgebracht. Een bedrag wat het hospice goed kan gebruiken.

Het is hard werken geweest, maar mede door de sponsoren en heel veel vrijwilligers is het deze zevende keer gelukt om zo’n hoog bedrag voor het hospice bij elkaar te halen. ,,Mensen hebben vier weken lang geholpen met inpakken. In mijn eentje had ik dit nooit kunnen produceren”, vertelt Erna. ,,Er is iets van 500 kilo vet doorheen gegaan, het gaat om bijna 2.000 taarten.” Ze heeft nog een paar vogeltaarten over, die ze vanaf huis aan de Brinklaan 35 in Epe verkoopt. ,,Als mensen nog iets willen kopen, mogen ze mij bellen.”

Erna is al jaren een van de coördinatoren in het hospice, op dit moment gevestigd aan de Eperweg 20 in Oene. Ze weet waar ze het voor doet. Maar toch, elk jaar weer die zes weken bikkelen, waar haalt ze telkens de motivatie vandaan? ,,Het is altijd even een drempel om eind oktober de schuur leeg te halen, alles uit de schuur ligt nu op zolder. En ja, mijn leven ligt verder even stil. Maar toch, als de schuur dan weer vol vogeltaarten staat, en de reacties die ik van de mensen krijg, het geeft ook heel veel energie en voldoening.” De kerstmarkten zijn gezellig, maar soms ook afzien. ,,Die zondag in Vaassen, met het slechte weer, de hele kraam ging om, ik moest bijna alles weer opnieuw inpakken.” Maar dat ligt alweer achter haar. Het is weer klaar dit jaar. En volgend jaar? ,,Ja, ik denk het wel hoor, voor het nieuwe hospice aan de Quickbornlaan! We zijn zo ontzettend blij met de nieuwe eigen locatie. En voor de verbouwing en de exploitatie is straks ook weer veel geld nodig”, besluit Erna.

,,Wat Erna presteert is in één woord geweldig!”, aldus voorzitter Leo Eland, namens het voltallige bestuur van stichting de Kruimelschaar, waar het hospice onder valt. ,,Ze zet alles aan de kant voor het hospice. Niet als bevlieging, maar al jaren achtereen is ze in het najaar druk met de vogeltaarten.” De actie van Erna is volgens Eland symbolisch voor het hospice: een enorme inzet van vrijwilligers. ,,En het mooie: ze doen het graag en met liefde, net zoals Erna. Dit zijn mensen om trots op te zijn.”

Erna is bereikbaar via 06-55874052. Meer weten over hospice Casa Vera? Kijk op www.casavera.nl.

Op de foto Erna van Roekel met een grote vogeltaart, welke ze heeft weggegeven via een like-deel-win actie op Facebook. Christina Mossink uit Vaassen heeft de taart gewonnen. Foto rechtenvrij te gebruiken.