bibliotheek epe

Gratis cadeauboekje Nederland Leest

Tijdens Nederland Leest (1 t/m 30 november) krijgen leden en bezoekers van de Bibliotheek Noord-Veluwe het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Kom in november naar één van de bibliotheekvestigingen voor jouw exemplaar van het cadeauboekje, op = op.

Winactie

Stuur tijdens Nederland Leest een foto van jezelf en je favoriete boek met een connectie naar de  geschiedschrijving. Graag horen we waarom je dit boek hebt gekozen.

Deze foto plaatsen wij op onze website, waarbij het boek, indien aanwezig in de collectie, via een link te vinden is voor andere leners. Zo inspireer je anderen om jouw favoriete boek ook te lezen.

We verloten onder de inzenders een museumkaartje.

Stuur je foto naar info@bibliotheeknoordveluwe.nl onder vermelding van je naam, de titel van het boek en eventueel waarom je dit boek gekozen hebt.

Delpher

Je persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Met behulp van Delpher kun je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s. Delpher is gratis raadpleegbaar op www.bibliotheeknoordveluwe.nl via collectie – digitale bronnen

Campagne Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen. Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.