nieuwsveluvine Nunspeet

Nieuwe duo-expositie van lokale kunstenaars te zien in Veluvine

Nieuwe duo-expositie van lokale kunstenaars te zien in Veluvine

NUNSPEET – – Iedere twee maanden is er in Veluvine een nieuwe duo- of trio-expositie te bezichtigen van diverse kunstenaars uit Nunspeet en omstreken. Deze kunstenaars worden geselecteerd door de werkgroep Beeldende Kunst Veluvine. In januari en februari nemen Ima Amu en Erica Hadjidakis het stokje over van Hans Borst en Bert Spijkerman. De opening vindt vrijdag 5 januari plaats in de Lentink De Jonge Zaal van 15.30 uur tot 17.00 uur en is toegankelijk voor geïnteresseerden.

Ima Uma werd geboren in Ukehe, Nigera, West Afrika. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij kunstschilder wilde worden. Hij ging naar de universiteit van Benin, Benin-city in Nigeria, waar hij kunstgeschiedenis en schildertechnieken studeerde. Ima was één van de besten in zijn klas. Nadat hij in 1994 afstudeerde, werkte hij tot 1998 als curator/manager in het Didi museum in Lagos, Nigeria. Zijn schilderijen vertellen over het leven in Afrika. Achter elk schilderij zit een verhaal. Het is een weerspiegeling van het leven in Afrika.

Sinds 2009 woont Erica Hadjidakis in Hattem. Daar heeft ze in 2012 de klei ontdekt. “Ik wilde altijd al een keer een portret boetseren. Het werd een zelfportret en het bleef niet bij één portret. Eindelijk had ik mijn passie ontdekt. Daarna ben ik ook gaan hakken in steen. Dat vind ik ook leuk!. Als ik maar figuratief mag werken en het allerliefst vang ik iemand in al zijn emoties die je in een gezicht maar kunt vinden”. Hadjidakis levensthema is ‘zien en gezien worden’. Erica werkt in een prachtig oud pand, het atelier aan de Sluis, aldaar en exposeert in het Voermanmuseum in Hattem vanuit het Beeldhouwersgilde. Naast haar gemaakte bronzen portret van Genereaal Hoeffer die op het Tinneplein van Hattem staat, is er nu ook een beeld gemaakt uit Opaal Serpentijn die geplaatst is aan de Zuidwal in Hattem.

Kunstliefhebbers die op de hoogte gehouden willen worden van exposities en bijbehorende openingen kunnen zich inschrijven op de nieuwsbrief van Veluvine via veluvinenunspeet.nl. Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is. Meer informatie over het expositieseizoen vind je op veluvinenunspeet.nl.

fotograaf: Barbara van der Linde