OENE OPENT WEER DE DEUREN OP 26 JULI EN 2 AUGUSTUS!!

In en rond Oene zijn de komende maand de bekende grote gele klompen weer te zien na een afwezigheid van twee jaar.  Ze staan er als aankondiging voor ‘Op Pad in Oene’, waarvan de gele klomp inmiddels het teken van herkenbaarheid is geworden. Ondernemers en inwoners openen twee dagen hun deuren om bezoekers te ontvangen.

Op dinsdag 26 juli en 2 augustus bent u van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom op diverse locaties. Per fiets of met de auto kunt u een gratis route afleggen en genieten van een gevarieerd programma met kunst, cultuur, ambacht en lekker eten en drinken. Op een aantal locaties worden zowel binnen als buiten demonstraties en activiteiten aangeboden.

Er is dit jaar één nieuwe deelnemer; Herlinda Tessemaker. Zij tekent realistische dierenportretten met potlood en houtskool. Daarnaast schildert ze dieren op boomschijven en steigerhout. Haar werk kunt u bekijken aan de Boshoekerweg 8. Er is een grote diversiteit aan deelnemers; natuurlijk kunt u de Hervormde kerk (vanaf 11.00 uur), korenmolen Werklust en het Cultuur Historisch Museum Oene bezoeken. Bij de Aardbeientuin kunt u o.a. terecht voor een drankje of een ijsje en is er voor de kinderen een springkussen. Er zijn een aantal ateliers te bezoeken waar de deelnemers graag wat meer vertellen over hun werk. Atelier Klaarke van der Kolk, Atelier Ymkje, Atelier De Witte Pimpernel en Atelier ’t Koetshuys.

Bij hoefsmederij Bronkhorst kunt u getuige zijn van een eeuwenoud ambacht in een modern jasje. De hele dag door worden daar demonstraties en presentaties gegeven. Bij Café Restaurant Dorpszicht kunt u uiteraard terecht voor een hapje en een drankje.

De route kan bij iedere deelnemer gestart worden. De deelnemers zijn te herkennen aan de grote, gele klompen bij hun locaties. Flyers met deelnemers en een routekaartje liggen klaar bij de VVV Epe, diverse recreatiebedrijven in de omgeving en de deelnemers. Op Facebook is aanvullende informatie en leuke wetenswaardigheden over de deelnemers te vinden.

Klik hier om de folder met een overzicht van alle deelnemers te downloaden : folder op pad in Oene

Toegang is beide dagen gratis.

Op Pad in Oene, zowel voor mensen uit de regio als vakantiegangers, verrassend de moeite waard!